Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg sköt fullt och åkte hem VM-guld på distansloppet över 15 kilometer. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Hanna Öberg sköt fullt och åkte hem VM-guld på distansloppet över 15 kilometer. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

VM-guld till Hanna Öberg - Brorsson sexa

Hanna Öberg imponerade stort när hon åkte hem VM-guld på hemmaplan i Östersund.
Precis som på OS i fjol vann hon distansloppet över 15 kilometer.
– Jag var så himla fokuserad och jag ville det här så himla mycket. Att jag kunde göra det betyder så mycket, sa Hanna till SVT efter succéinsatsen.

Hanna Öberg visade åter vilken fantastisk mästerskapsåkare hon är. Hanna har ännu ingen seger i världscupen men nu både OS-guld och VM-guld på 15 kilometer.

Med guldläge inför sista skyttet hade hon stenkoll på nerverna.

– Jag ville visa att jag är olympisk mästarinna, sa Hanna till SVT om tankarna när det skulle avgöras.

– Jag hade ett bra träningspass i går på skjutvallen och hittade tillbaka till fokus. Jag tog tiden på mig och var superfokuserad och jobbade med varje skott och gjorde hela jobbet ordentligt, fortsatte Öberg

I mål var Hanna 23,6 sekunder före italienskan Vittozzi som precis som Öberg hade fullt skytte.

Snabbare i spåret var trean Braisaz, Frankrike, fyran Dahlmeier, Tyskland, femman Fialkova, Slovakien och sexan Mona Brorsson. Den kvartetten hade dock varsin bom.

Mona Brorsson imponerade stort som kom tillbaka och gjorde ett topplopp efter bommarna på sista skyttet i jaktstarten. Mona missade ett skott i första skyttet men satte resten och tog en stark sjätteplats.

Mona Brorsson åkte fort och sköt en bom. Det gav en fin sjätteplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Mona Brorsson åkte fort och sköt en bom. Det gav en fin sjätteplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Åter var det en mycket stark laginsats av de svenska tjejerna där Linn Persson trots två bom var 15:e och Emma Nilsson slutade 22:a med en bom.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...