www.langd.se

Hanna Öberg sköt fullt och åkte hem VM-guld på distansloppet över 15 kilometer. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Hanna Öberg sköt fullt och åkte hem VM-guld på distansloppet över 15 kilometer. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

VM-guld till Hanna Öberg - Brorsson sexa

Hanna Öberg imponerade stort när hon åkte hem VM-guld på hemmaplan i Östersund.
Precis som på OS i fjol vann hon distansloppet över 15 kilometer.
– Jag var så himla fokuserad och jag ville det här så himla mycket. Att jag kunde göra det betyder så mycket, sa Hanna till SVT efter succéinsatsen.

Hanna Öberg visade åter vilken fantastisk mästerskapsåkare hon är. Hanna har ännu ingen seger i världscupen men nu både OS-guld och VM-guld på 15 kilometer.

Med guldläge inför sista skyttet hade hon stenkoll på nerverna.

– Jag ville visa att jag är olympisk mästarinna, sa Hanna till SVT om tankarna när det skulle avgöras.

– Jag hade ett bra träningspass i går på skjutvallen och hittade tillbaka till fokus. Jag tog tiden på mig och var superfokuserad och jobbade med varje skott och gjorde hela jobbet ordentligt, fortsatte Öberg

I mål var Hanna 23,6 sekunder före italienskan Vittozzi som precis som Öberg hade fullt skytte.

Snabbare i spåret var trean Braisaz, Frankrike, fyran Dahlmeier, Tyskland, femman Fialkova, Slovakien och sexan Mona Brorsson. Den kvartetten hade dock varsin bom.

Mona Brorsson imponerade stort som kom tillbaka och gjorde ett topplopp efter bommarna på sista skyttet i jaktstarten. Mona missade ett skott i första skyttet men satte resten och tog en stark sjätteplats.

Mona Brorsson åkte fort och sköt en bom. Det gav en fin sjätteplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Mona Brorsson åkte fort och sköt en bom. Det gav en fin sjätteplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Åter var det en mycket stark laginsats av de svenska tjejerna där Linn Persson trots två bom var 15:e och Emma Nilsson slutade 22:a med en bom.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...
Tove Alexandersson vann guldet på VM-långdistansen i skidorientering. Här tillsammans med tvåan Alena Trapeznikova och trean Mariya Kechkina, båda Ryssland. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Överlägset VM-guld till Tove Alexandersson på långdistans

Tove Alexandersson krossade allt motstånd när VM i skidorientering i Piteå inleddes med långdistans. Segermarginalen blev över sex minuter. – Det känns jättekul. Det var en riktigt rolig långdistansb...