Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer avgörs lördagen den 16 mars. FOTO: Visma Ski Classics.
Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer avgörs lördagen den 16 mars. FOTO: Visma Ski Classics.

Dags för 81:a Birkebeinerrennet

Visma Ski Classics fortsätter denna lördag med ett av de mest legendariska långloppen - Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer.
”Birken” är tionde loppet av tolv i Visma Ski Classics där Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Tema och Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom fortsatt är i totalledning.
81:a upplagan av Birkebeinerrennet sänds direkt i Kanal 9 från 07.35.

Med tre deltävlingar kvar på Visma Ski Classics ser det ut så här i sammandraget:
Herrklassen toppas av Andreas Nygaard med 909 poäng och tvåan Petter Eliassen, Team BN Bank, har 808. Bäste svensk är Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom, på sjätte plats med 565 poäng.

Britta Johansson Norgren har 1200 poäng och leder stort före Katerina Smutna, Ed System Bauer Team med 965 på andra plats. Lina Korsgren, Team Ramudden, är inte så långt efter Smutna med sin 916 poäng på tredje plats.

I ungdomstävlingen leder Vasaloppstrean Torleif Syrstad, Team Koteng, med 489 poäng före Emil Persson, Lager 157 Ski Team, med 425 poäng. Bland tjejerna är det svenskt i topp genom Sofie Elebro, Team Ragde Eiendom. Sofie har 520 poäng och tvåa är Marie Renée Sörum Gangsö, Team Synnfjell, med 482.

Sprinttävlingen toppas på herrsidan av Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, med 206 poäng att jämföras med Andreas Nygaard som har 156 på andraplatsen.

På damsidan leder Britta Johansson Norgren klart med 236 poäng före Lina Korsgren med 143.

Bergspristävlingen toppas av Morten Eide Pedersen, Team BN Bank och Britta Johansson Norgren.

I den prestigefyllda lagtävlingen är det Lager 157 Ski Team i ledningen med 1260 poäng före Team Koteng med 1200 och Team Ragde Eiendom med 1168.

Poängsystemet för Ski Classics finns här.

Ställningen i Ski Classics finns här.

I morgon startar damerna 07.45 CET och herrarna går iväg en kvart senare, 08.00. Väderprognosen pekar på fina förhållanden.

– Birken är en viktig tävling för vårt lag och för alla norrmän, säger Vasaloppsvinnaren Tore Björseth Berdal, Team Koteng, och fortsätter:

– Våra sponsorer är norska, och det betyder mycket för dem om vi gör det bra här. Det är ett lopp med historia och jag hoppas att jag kan vara i bra form. Det finns bara tre åkare som har lyckats ta en dubbelseger inom samma år - att vinna både Vasaloppet och Birkebeinerrennet. Jag hoppas att jag kan gå med John Kristian Dahl, Petter Eliassen och Andreas Nygaard i den här exklusiva klubben.

Info Birkebeinerrennet:
PLATS: Rena-Lillehammer Norge
DATUM: lördag 16 mars 2019
TV: Kanal 9 från 07.35
LIVESTREAM: play.vismaskiclassics.com
LIVECENTER: www.vismaskiclassics.com
FANTASYGAME: fantasy.vismaskiclassics.com
STARTTID: Damer 07.45, Herrar 08.00
DISTANS: 54 km klassisk stil
AKTIVA ÅR: 81
DELTAGARREKORD: 17 163
BERGSPRIS: Raudfjellet - 20 km
SERVICESTATIONER: 7
WEBBPLATS: www.birkebeiner.no

banstr_birken19.jpgBansträckning Birkebeinerrennet.

banprofil_birken19.jpgBanprofil Birkebeinerrennet.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...