Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Bergström i täten närmast före Federico Pellegrino på sprintfinalen i Falun. I mål var Martin femma. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.
Martin Bergström i täten närmast före Federico Pellegrino på sprintfinalen i Falun. I mål var Martin femma. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Helnorsk pall - Martin Bergström fin femma

Trots en dålig position länge under finalen så spurtade Johannes Hösflot Kläbo hem segern på sprinten i Falun. Pallen blev helnorsk med Emil Iversen som tvåa och Sindre Björnestad Skar som trea.
Martin Bergström, IFK Umeå, imponerade med att gå till final där han slutade femma.

Johannes Hösflot Kläbo låg länge långt bak i fältet under men lyckades efter en stark spurt vinna framför landsmännen Emil Iversen och Sindre Björnestad Skar.

Med dagens vinst säkrade Kläbo segern i sprintvärldscupen och han leder den totala världscupen 102 poäng före Alexander Bolshunov.

Emil Iversen, Johannes Hösflot Kläbo och Sindre Björnestad Skar fixade en helnorsk pall i  Falun. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.Emil Iversen, Johannes Hösflot Kläbo och Sindre Björnestad Skar fixade en helnorsk pall i  Falun. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Åtta svenska herrar tog sig vidare från prologen. Alla utom Martin Bergström rök dock i kvartsfinalerna. Martin som åkte på den nationella kvoten och tävlade i IFK Umeås dräkt tog sig hela vägen till final.

Martin var offensiv hela dagen och i sitt kvartsfinalheat vann han före Bolshunov. I semifinalen låg han länge först och fjärdeplatsen i mål räckte för avancemang till finalen på tid och åter hade han Bolshunov bakom sig,

I finalen stannade hela fältet av på toppen av sista backen och då valde Martin att åka först nerför backen mot stadion. Väl där fick han se sig passerad av fyra åkare men femteplatsen satt förstås fint för 26-åringen.

Andre och tredje svenskar för dagen var också IFK Umeå-åkare, Marcus Grate och Teodor Peterson. Båda åkte ut som treor i sina kvartsfinaler.

Oskar Svensson blev 18:e, Johan Häggström 19:e, Viktor Thorn, 21:a och Karl-Johan Westberg 23:a.

Sprintbanan i Falun var under lördagen mycket svåråkt med mycket lös snö i kurvorna nedanför utförsbackarna. Många åkare körde omkull rejält och flera var besvikna på förhållandena.

– Det är juryn som under dagen tagit beslutet att preparera banan på det här sättet, kommenterade tävlingsledaren Thomas Jons för SVT.

För Calle Halfvarsson blev det ett snöpligt slut på sprinten på hemmaplan. Calle bröt staven redan efter 100 meter i prologen.

– Det enda som är bra är väl att jag får lite mer vila inför i morgon, kommenterade Calle händelsen.

Officiellt resultat

 

Siste nyheter

Snart drar tredje säsongen av Snö & Tö Rullskidstour igång. FOTO: Snö & Tö.

Snö & Tö Rullskidtour drar igång 4 maj

För tredje året i rad genomförs Snö & Tö Rullskidtour med deltävlingar och Stockholms- och Upplandstrakten. – Intresset för årets tävling är stort och vi från Snö & Tö och arrangerande klubbar har so...
2015. Nästa vinter får vi se Petter i Team Ragde Eiendom.  FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Eliassen till Team Ragde Eiendom

Petter Eliassen gjorde i vintras en stark comeback i Visma Ski Classics med segrar i Marcialonga, Kaiser Maximilan Lauf och Birkenbeinerrennet. Nu är Petter klar för ett nytt lag nästa vinter - Team ...
Starten på Grönklitt Hill Climb med åkare i alla åldrar. FOTO: Marcus Laggar.

Blandat startfält på Grönklitt Hill Climb

Grönklitt Hill Climb på påskdagen såg ett blandat startfält klättra upp till Toppstugan i Grönklitt. – Familjer, barn, ungdomar, tjejer, killar, utklädda och elit på samma startlinje. Glädjande och r...