Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson blev två på skejtloppet i Falun. Therese Johaug vann som väntat och Jessica Diggins knep tredjeplatsen. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.
Ebba Andersson blev två på skejtloppet i Falun. Therese Johaug vann som väntat och Jessica Diggins knep tredjeplatsen. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Johaug väntat vinnare - Ebba Andersson tvåa

Therese Johaug vann 10 kilometer skejt i Falun 18,5 sekunder före Ebba Andersson. Jessica Diggins knep tredjeplatsen.
– Det var tuffa förhållanden och man jag fick kämpa för varje meter, sa Ebba till SVT.

Det blev som väntat en klar seger för Therese Johaug. Ebba Andersson visade fin form när hon åkte in som tvåa.

– Det var tuffa förhållanden och man jag fick kämpa för varje meter, sa Ebba till SVT.

– Men jag tycker jag hittade ett bra flyt i åkningen direkt ut från stadion och jag fokuserade på att behålla det flytet i åkningen, fortsatte Ebba.

Kampen om tredjeplatsen blev hård där Jessica Diggins, USA, avslutade starkt och knep den före norska totalledaren i världscupen, Ingvild Flugstad Östberg. Duon var halvminuten bakom Johaug med amerikanskan fem tiondelar före norskan.

Det gjordes många bra insatser av de svenska tjejerna bakom Ebba. Inte minst då av Maja Dahlqvist som inför hemmapubliken gjorde sitt bästa distanslopp någonsin.

– Jag är skitnöjd! Det här var verkligen över förväntan, sa Maja till SVT.

Maja som igår tog sin sjätte pallplats i sprint den här säsongen överraskade både sig själv och många andra med en niondeplats.

– Jag hade inga resultatmål innan loppet men jag är jättenöjd med placeringen och känslan. Det är helt sjukt, berättade Maja och fortsatte;

– Det var hur kul som helst tävla här med så många man känner i publiken. Jag fick höra hela tiden av ledarna att kan låg sjua, jag trodde de skämtade.

Sprintspecialisten Maja Dahlqvist imponerade på hemmaplan med en stark niondeplats. Majas bästa distanslopp någonsin. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.Sprintspecialisten Maja Dahlqvist imponerade på hemmaplan med en stark niondeplats. Majas bästa distanslopp någonsin. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Maja tog fler fina skalper. Närmat bakom sig hade hon Kerttu Niskanen, Charlotte Kalla, Sadie Bjornsen och Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Fjärde svenska var Ida Ingemarsdotter som 15:e efter ytterligare ett bra distanslopp.

Två svenska tjejer till tog världscuppoäng. Evelina Settlin som 22:a och Jonna Sundling som 24:a.

Officiellt resultat.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...