Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dominik Windisch jublar när han korsar mållinjen som världsmästare på masstarten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Dominik Windisch jublar när han korsar mållinjen som världsmästare på masstarten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Täten storbommade - Windisch träffade och vann

När täten med favoriten Johannes Thingnes Bö bommade bort sig i sista skyttet klev italienaren Dominik Windisch fram och satte alla fem skott.
Det bar till VM-guld i masstarten i Östersund.
Sebastian Samuelsson var aldrig med i leken och slutade 26:a.

När Johannes Thingnes Bö åkte ikapp ryssen Jevgenij Garanichev inför sista skyttet såg det lovande ut för den norske favoriten. Men då bommade Bö alla fem skott och Garanichev missade fyra. De övriga i täten bommade också för fullt i de blåsiga förhållandena.

Dominik Windisch kom in som elva till sista skyttet och lyckades skjuta fullt. Det bar till Italiens andra guld för dagen.

– Jag vet inte vad som hände med de andra i sista skyttet. Men jag hade tur, sa italienaren till SVT.

– Jag visste inte att jag var i ledningen när jag gick ut från skyttet. Första halvan av slutvarvet var jag rädd att de andra skulle komma ikapp, fortsatte Windisch.

Bakom italienaren blev det franskt silver genom Antonin Guigonnat som spurtade in tätt före Julian Eberhard, Österrike.

Johannes Thingnes Bö fick efter sina fem bommar nöja sig med en 13:e plats.

För Sebastian Samulesson blev det en tyngre dag. Samuelsson fick totalt fem bommar och energin i kroppen fanns inte heller riktigt kvar.

– Det var tufft och svårt på vallen idag. Och så var tanken var slut. Men jag ska kunna skjuta bättre ändå. Fem bommar är för mycket, berättade Samulsson.

Sebastian Samuelsson hade det tungt i masstarten men han gjort många bra insatser under VM i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.Sebastian Samuelsson hade det tungt i masstarten men han gjort många bra insatser under VM i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– Överlag är jag nöjd med VM. Hälften av loppen har gått bra och jag är bara 21 år gammal. Det har varit helt underbart att tävla här i Östersund, sammanfattade Sebastian mästerskapet.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...