Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dominik Windisch jublar när han korsar mållinjen som världsmästare på masstarten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Dominik Windisch jublar när han korsar mållinjen som världsmästare på masstarten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Täten storbommade - Windisch träffade och vann

När täten med favoriten Johannes Thingnes Bö bommade bort sig i sista skyttet klev italienaren Dominik Windisch fram och satte alla fem skott.
Det bar till VM-guld i masstarten i Östersund.
Sebastian Samuelsson var aldrig med i leken och slutade 26:a.

När Johannes Thingnes Bö åkte ikapp ryssen Jevgenij Garanichev inför sista skyttet såg det lovande ut för den norske favoriten. Men då bommade Bö alla fem skott och Garanichev missade fyra. De övriga i täten bommade också för fullt i de blåsiga förhållandena.

Dominik Windisch kom in som elva till sista skyttet och lyckades skjuta fullt. Det bar till Italiens andra guld för dagen.

– Jag vet inte vad som hände med de andra i sista skyttet. Men jag hade tur, sa italienaren till SVT.

– Jag visste inte att jag var i ledningen när jag gick ut från skyttet. Första halvan av slutvarvet var jag rädd att de andra skulle komma ikapp, fortsatte Windisch.

Bakom italienaren blev det franskt silver genom Antonin Guigonnat som spurtade in tätt före Julian Eberhard, Österrike.

Johannes Thingnes Bö fick efter sina fem bommar nöja sig med en 13:e plats.

För Sebastian Samulesson blev det en tyngre dag. Samuelsson fick totalt fem bommar och energin i kroppen fanns inte heller riktigt kvar.

– Det var tufft och svårt på vallen idag. Och så var tanken var slut. Men jag ska kunna skjuta bättre ändå. Fem bommar är för mycket, berättade Samulsson.

Sebastian Samuelsson hade det tungt i masstarten men han gjort många bra insatser under VM i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.Sebastian Samuelsson hade det tungt i masstarten men han gjort många bra insatser under VM i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– Överlag är jag nöjd med VM. Hälften av loppen har gått bra och jag är bara 21 år gammal. Det har varit helt underbart att tävla här i Östersund, sammanfattade Sebastian mästerskapet.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Topp tre på prologen för Snö & Tö Rullskidstour: Fr.v. trean Jonas Böhlmark samt Jonathan Hedbys och Marcus Look som delade segern. FOTO: David Holmström.

Sekundstrid på Snö & Tö Rullskidstours prolog

Snö & Tö Rullskidstour är igång. Touren tjuvstartade häromveckan med en prolog på 10 kilometer i Täby Kyrkby strax utanför Stockholm. Totalt kom 73 åkare till start vilket är en fördubbling av antal ...