Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö vann dubbelt i Holmenkollen. Det var säsongens 15:s seger för Johannes i vinter. Det har ingen klarat förut. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö vann dubbelt i Holmenkollen. Det var säsongens 15:s seger för Johannes i vinter. Det har ingen klarat förut. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Kuzmina och Thinges Bö vann jaktstarten

Anastasia Kuzmina och Johannes Thingnes Bö vann lördagens jaktstart i Holmenkollen.
Hanna Öberg och Linn Persson åkte starkt och avancerade till tredje och femte plats. De svenska herrarna var långt ner i listan med Sebastian Samuelsson som 28:a som bäst placerade.

I damtävlingen var slokvakiskan Anastasia Kuzmina helt överlägsen. Med fullt skytte inte bara försvarade hon sin ledning utan vann med hela 1.42 före Denise Herrmann, Tyskland.

Hanna Öberg avacerade från 17:e till tredje plats efter en mycket stark tävling. Det blev en bom i sista skyttet. Linn Persson gick ut som åtta och slutade femte. Också hon missade bara ett skott sista gången på vallen.

I herrtävlingen blev det en dubbel för bröderna Bö. Johannes gick ut med klar ledning och men med två bommar i andra skyttet såg det inte lika bra ut. Men med en bom i sista stående så tog han segern 13,9 sekunder före brodern Tarjei.

Det var 15:e segern Johannes Thingens Bö under den här säsongen. Det har ingen annan klarat förut.

Sebastian Samuelsson gick ut som 22:a men bommade hela fyra skott i första skyttet. Till slut blev det en 28:e plats med totalt fem bom. Martin Ponsiluoma hade sex bommar och tappade från 24:e till 36:e.

Resultat finns här

 

Siste nyheter

Topp tre på prologen för Snö & Tö Rullskidstour: Fr.v. trean Jonas Böhlmark samt Jonathan Hedbys och Marcus Look som delade segern. FOTO: David Holmström.

Sekundstrid på Snö & Tö Rullskidstours prolog

Snö & Tö Rullskidstour är igång. Touren tjuvstartade häromveckan med en prolog på 10 kilometer i Täby Kyrkby strax utanför Stockholm. Totalt kom 73 åkare till start vilket är en fördubbling av antal ...