Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Hösflot Kläbo vann masstarten i Kanada tätt före Alex Harvey, Didrik Tönseth och Francesco de Fabiani. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.
Johannes Hösflot Kläbo vann masstarten i Kanada tätt före Alex Harvey, Didrik Tönseth och Francesco de Fabiani. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo mot totalseger i världscupen

Johannes Hösflot Kläbo tog sig ett steg närmare totalsegern i världscupen när han vann masstarten i Quebec på lördagen. Alexander Bolshunov som bröt staven på slutet var fyra i mål och ligger nu 42 poäng efter norrmannen i världsupsammandraget inför söndagens avslutade jaktstart.
– Det var en duell. Skönt att det gick vägen. Kroppen kändes bra så det var bara att passa på. Jag hade fantastiska ben, kommenterade Kläbo i SVT:s sändning.

I slutet på loppet föll Kläbo och då ökade Bolsjunov tempot men normannen kunde ta sig tillbaka och då bröt ryssen istället sin stav men fickmsnabgt en ny.

Kläbo var starkast på slutet och vann spurten närmast före hemmafavoriten Alex Harvey och Didrik Tönseth

Förutom sin ökade ledning i totalcupen har Kläbo nu 52 sekunders försprång på Kläbo i söndagens jaktstart.

Viktor Thorn blev bäste svensk som 15:e, och Johan Häggström slutade på 16:e plats. Häggström var den som hängde med tätklungan längst men fick släppa och se sig passerad av Thorn på slutet. Duon var runt 40 sekunder efter Kläbo.

Teodor Peterson blev 22:a, Oskar Svensson 25:a, Daniel Rikardssson 26:a, Jens Burman 31:a och Karl.-Johan Westberg 36:a

Officiellt resultat

Totalställning i minitouren

Totalställning världscupen

 

Siste nyheter

Topp tre på prologen för Snö & Tö Rullskidstour: Fr.v. trean Jonas Böhlmark samt Jonathan Hedbys och Marcus Look som delade segern. FOTO: David Holmström.

Sekundstrid på Snö & Tö Rullskidstours prolog

Snö & Tö Rullskidstour är igång. Touren tjuvstartade häromveckan med en prolog på 10 kilometer i Täby Kyrkby strax utanför Stockholm. Totalt kom 73 åkare till start vilket är en fördubbling av antal ...