Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trefaldige Vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl avslutar karriären. Ny äventyr väntar skriver han på Instagram och publicerar den här bilden.
Trefaldige Vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl avslutar karriären. Ny äventyr väntar skriver han på Instagram och publicerar den här bilden.

Två lopp kvar i karriären för John Kristian Dahl

Idag skriver trefaldige Vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl på Instagram att han lägger tävlingsskidorna på hyllan.
Dahl åker de två avslutade loppen i Ski Classics - Reistadlöpet och Ylläs-Levi. Sen är det färdigtävlat.
– Snart väntar andra äventyr, skriver 38-årige Dahl på Instagram.

John Kristian Dahl har haft en lång och framgångsrik skidkarriär både i världscupen och som långloppsåkare.

Har var en vass sprinter och vann sin första världscuptävling i Davos i december 2013. Han har guld från norska mästerskapen i sprint, sprintstafett och stafett.

Som långloppsåkare blev det många framgångar i laget som numera heter Team Koteng. Inte minst då de tre segrarna i Vasaloppet 2014, 2016 och 2017.

John Kristian Dahl efter första Vasaloppssegern 2014. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
John Kristian Dahl efter första Vasaloppssegern 2014. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så här skriver John Kristian själv på Instagram idag:
”Två skidlopp kvar i Ski Classics innan jag lägger tävlingsskidorna på hyllan. Det har varit fantastiskt att få hålla på med detta. Jag har mött så många fina människor på vägen som hjälpt mig. Tusen tack. Ingen nämnd, ingen glömd. Snart väntar andra äventyr.

Team Koteng förstärker för övrigt laget rejält till Reistadlöpet. Vasse britten Andrew Musgrave samt Erik Valnes och Tiril Udnes Weng blir spännande inslag i tävlingen. Alla med fina världscupmeriter.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...