Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag går Årefjällsloppet med start i Trillevallen och mål i Edsåsdalen. Till start kommer bland annat Ebba Andersson. FOTO: Årefjällsloppet.
På lördag går Årefjällsloppet med start i Trillevallen och mål i Edsåsdalen. Till start kommer bland annat Ebba Andersson. FOTO: Årefjällsloppet.

Ebba Andersson åker Årefjällsloppet

På lördag 6 april är det dags för Årefjällsloppet i södra Årefjällen.
– Ambitionen är att ha mellan 600-700 deltagare på startlinjen. Allt från barn till elit, säger Ola Bergqvist, eventansvarig.
Ett riktigt dragplåster som är klar för start är Ebba Andersson, Sollefteå skidor.

Huvudloppet Årefjällsloppet 5.5 är 55 kilometer med start i Trillevallen och mål i Edsåsdalen. Sträckningen tar åkarna på fjällsluttningarna på Välliste, Grofjället, Hållfjället och ner i dalarna runt Ottsjö och Edsåsdalen.

På startlinjen i huvudloppet står bland annat Ebba Andersson.

– Det blir spännande att se henne mot långloppsåkarna som Evelina Bångman, säger Ola Bergqvist.

Det är andra året Årefjällsloppet arrangeras i lokal regi där anläggningarna i Vålådalen, Trillevallen och Edsåsdalen arrangerar loppet tillsammans med idrottsföreningarna Järpens SK, Trillevallens SK, Duveds IF och Undersåkers IF samt byföreningarna i Edsåsdalen och Ottsjö.

– Vårt mål och vår förhoppning är att skapa en återkommande längdfest för hela familjen, både för elitåkaren och motionären. Vi vill också visa upp de storslagna längdmiljöerna som finns här i Södra Årefjällen, berättar Ola Bergqvist.

Nytt för i år under arrangemanget är barn-och ungdomsloppet Lilla Årefjällsloppet och elitlopppet för juniorer på sträckan 3.0, det vill säga 30 kilometer från Trillevallen till Edsåsdalen.

Mer info finns här:
www.arefjallsloppet.se

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...