Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag går Årefjällsloppet med start i Trillevallen och mål i Edsåsdalen. Till start kommer bland annat Ebba Andersson. FOTO: Årefjällsloppet.
På lördag går Årefjällsloppet med start i Trillevallen och mål i Edsåsdalen. Till start kommer bland annat Ebba Andersson. FOTO: Årefjällsloppet.

Ebba Andersson åker Årefjällsloppet

På lördag 6 april är det dags för Årefjällsloppet i södra Årefjällen.
– Ambitionen är att ha mellan 600-700 deltagare på startlinjen. Allt från barn till elit, säger Ola Bergqvist, eventansvarig.
Ett riktigt dragplåster som är klar för start är Ebba Andersson, Sollefteå skidor.

Huvudloppet Årefjällsloppet 5.5 är 55 kilometer med start i Trillevallen och mål i Edsåsdalen. Sträckningen tar åkarna på fjällsluttningarna på Välliste, Grofjället, Hållfjället och ner i dalarna runt Ottsjö och Edsåsdalen.

På startlinjen i huvudloppet står bland annat Ebba Andersson.

– Det blir spännande att se henne mot långloppsåkarna som Evelina Bångman, säger Ola Bergqvist.

Det är andra året Årefjällsloppet arrangeras i lokal regi där anläggningarna i Vålådalen, Trillevallen och Edsåsdalen arrangerar loppet tillsammans med idrottsföreningarna Järpens SK, Trillevallens SK, Duveds IF och Undersåkers IF samt byföreningarna i Edsåsdalen och Ottsjö.

– Vårt mål och vår förhoppning är att skapa en återkommande längdfest för hela familjen, både för elitåkaren och motionären. Vi vill också visa upp de storslagna längdmiljöerna som finns här i Södra Årefjällen, berättar Ola Bergqvist.

Nytt för i år under arrangemanget är barn-och ungdomsloppet Lilla Årefjällsloppet och elitlopppet för juniorer på sträckan 3.0, det vill säga 30 kilometer från Trillevallen till Edsåsdalen.

Mer info finns här:
www.arefjallsloppet.se

 

Siste nyheter

Topp tre på prologen för Snö & Tö Rullskidstour: Fr.v. trean Jonas Böhlmark samt Jonathan Hedbys och Marcus Look som delade segern. FOTO: David Holmström.

Sekundstrid på Snö & Tö Rullskidstours prolog

Snö & Tö Rullskidstour är igång. Touren tjuvstartade häromveckan med en prolog på 10 kilometer i Täby Kyrkby strax utanför Stockholm. Totalt kom 73 åkare till start vilket är en fördubbling av antal ...