Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson med ett leende på läpparna när han förde Falun Borlänge till SM-guld i sprintstafett. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Oskar Svensson med ett leende på läpparna när han förde Falun Borlänge till SM-guld i sprintstafett. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.


Oskar Svensson spurtade hem guldet till Falun Borlänge

Falun Borlänge SK med Hugo Jacobsson och Oskar Svensson tog hem SM-guldet i sprintstafett på torsdagen.
I ett soldränkt Bruksvallarna avgjorde Oskar på slutsträckan och spurtade hem guldet före Borås SK och Piteå elit.
– Jag märkte när jag kom ikapp att de var ganska trötta så jag hade en väldigt bra känsla inför upploppet, berättar Oskar Svensson.

Martin Bergström såg ut att bädda för ett nytt guld för IFK Umeå när han drog hårt på femte sträckan och gav Markus Grate en nära fyra sekunder stor lucka ut på slutsträckan.

Hugo Jacobsson växlade ut Oskar Svensson som trea med knappa fyra och en halv sekund fram till Grate.

– Jag hade velat vara lite närmare. Men det är ju rätt kille att släppa ut på den där sträckan, berättar Hugo

– Det kändes bra idag och jag kände mig pigg inför min sista sträcka. Umeå fick en mycket bättre växling på femte och Bergström fick några meter där. Då var det bara att gasa och försöka ta så mycket som möjligt. Jag kanske skulle varit lite mer avvaktande men det gick ju bra till slut ändå, fortsätter Jacobsson.

Grate kunde som sagt inte hålla undan utan fick se sig passerad av tre lag. Oskar Svensson var den som tog kommandot på slutet.

– Jag försökte gå så hårt jag kunde från början. Jag märkte när jag kom ikapp att de var ganska trötta så jag hade en väldigt bra känsla inför upploppet. Det är rätt kul att få gå ut i jaktläge och klara av det.

Vad betyder ett sådant här SM-guld?
– Det är kul! Det är hård konkurrens men ändå avslappnade tävlingar. Men visst alla vill vara först, säger Oskar.

Svensson tog segern 75 hundradelar före Borås SK med Karl-Johan Westberg på slutsträckan. Därmed försvarade ”KJ” och Gustav Nordström sitt silver från i fjol. Piteå elit avslutade med Johan Häggström som tog bronset före IFK Umeå. Häggström åkte i par med Viktor Brännmark.

Oskar Svensson har kommandot på upploppet före Karl-Johan Westberg, Johan Häggström och Marcus Grate. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Oskar Svensson har kommandot på upploppet före Karl-Johan Westberg, Johan Häggström och Marcus Grate. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Guldduon Hugo Jacobsson och Oskar Svensson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Guldduon Hugo Jacobsson och Oskar Svensson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SK Bores andralag med Filip Danielsson och Anton Person slutade femma precis före IFK Moras andralag med Eric Rosjö och Victor Gustafsson.

Resultat finns här

Prispallen med fr.v. silverlaget Borås SK med Gustav Nordström och Karl-Johan Westberg, guldkillarna i Falun Borlänge Hugo Jacobsson och Oskar Svensson och Piteå elits bronsduon Johan Häggström och Viktor Brännmark. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Prispallen med fr.v. silverlaget Borås SK med Gustav Nordström och Karl-Johan Westberg, guldkillarna i Falun Borlänge Hugo Jacobsson och Oskar Svensson och Piteå elits bronsduon Johan Häggström och Viktor Brännmark. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...