Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. FOTO: Visma Ski Classics.
Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. FOTO: Visma Ski Classics.

Årefjällsloppet blir Challengerlopp

Årejällsloppet gör comeback i Visma Ski Classics som ett Challengerlopp. Det 55 kilometer långa loppet var en del av proffstouren säsong tre till sju.

Den nya Visma Ski Classics Challengers-serien, som lanserades tidigare i april i år, är en gemensam plattform som skapats för att främja långloppsskidåkning världen över.

Årefjällsloppets 55 kilometerslopp är det andra loppet som lanseras som en del av Challengers-touren. Årefjällsloppet är en komplett skidhelg som erbjuder något för alla. Förutom 55 kilometersloppet finns det även två kortare distanser: 30 km och 8 km, allt i klassisk teknik och med en masstart.

– Vi är stolta att meddela att Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classics-världen som en del av Challengers-touren. Årefjällsloppet är en fantastisk långloppsupplevelse som erbjuder en utmanande bana, fantastiskt natur och bra atmosfär, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

– Det är så bra att vara tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. Årefjällsloppet erbjuder en tävling med fina vyer och med ett spår som tar dig genom Årefjällen. Jag hoppas att se gamla deltagare tillbaka i området och vi välkomnar nya skidåkare till Årefjällsloppet, säger Ola Bergkvist, Event Manager Årefjällsloppet.

Mer information om Årefjällsloppet: www.arefjallsloppet.se

Siste nyheter

Linn Sömskar tillsammans med Olga Letucheva och Alena Prochazkova efter sprintfinalen i italienska Trento. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sömskar och Ekberg på pallen i Trento

Under fredagens supersprint i rullskidvärldscupen i Trento, Italien blev det två svenska andra platser genom Linn Sömskar och Johan Ekberg.