Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. FOTO: Visma Ski Classics.
Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. FOTO: Visma Ski Classics.

Årefjällsloppet blir Challengerlopp

Årejällsloppet gör comeback i Visma Ski Classics som ett Challengerlopp. Det 55 kilometer långa loppet var en del av proffstouren säsong tre till sju.

Den nya Visma Ski Classics Challengers-serien, som lanserades tidigare i april i år, är en gemensam plattform som skapats för att främja långloppsskidåkning världen över.

Årefjällsloppets 55 kilometerslopp är det andra loppet som lanseras som en del av Challengers-touren. Årefjällsloppet är en komplett skidhelg som erbjuder något för alla. Förutom 55 kilometersloppet finns det även två kortare distanser: 30 km och 8 km, allt i klassisk teknik och med en masstart.

– Vi är stolta att meddela att Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classics-världen som en del av Challengers-touren. Årefjällsloppet är en fantastisk långloppsupplevelse som erbjuder en utmanande bana, fantastiskt natur och bra atmosfär, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

– Det är så bra att vara tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. Årefjällsloppet erbjuder en tävling med fina vyer och med ett spår som tar dig genom Årefjällen. Jag hoppas att se gamla deltagare tillbaka i området och vi välkomnar nya skidåkare till Årefjällsloppet, säger Ola Bergkvist, Event Manager Årefjällsloppet.

Mer information om Årefjällsloppet: www.arefjallsloppet.se

Siste nyheter

Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.

Hemvändare tar över klubban i Östersunds SK

Under tisdagskvällen hade Östersunds SK årsmöte på Östersunds skidstadion. Vid årsmötet valdes Anders Edvinsson till ordförande som därmed återvänder till sin moderklubb. Under kvällen hyllades även ...
Fredrik Erixon startade dagen med ett frukostsnack med Thomas Wassberg innan han gav sig iväg mot Sveg i regn och rusk.

Möte med Wassberg och regn och rusk för Erixon

Fredrik Erixon fortsätter sin väg genom Sverige på rullskidor. De senaste dagarna har det dock varit tungt med mycket regn och rusk. I morse träffade han Thomas Wassberg i Åsarna innan färden bar vid...