Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bill Impola gör comeback i SK Bores nya långloppssatning. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.
Bill Impola gör comeback i SK Bores nya långloppssatning. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

SK Bore gör den största satsningen i klubbens historia

För första gången finns damer med i SK Bores elitlag dessutom gör klubben en specifik långloppssatsning där Bill Impola ingår.
Brodern Bob Impola fortsätter representera Team Serneke i långloppssammanhang med har åter SK Bore som klubbadress.
Uppdaterad.

 

SK Bore meddelande först att Bob Impola och Ludvig Tärning skulle åka långlopp för Bore. Men det var felaktig information. Duon fortsätter i Team Serneke.

SK Bore gör dock den största satsningen i klubbens historia med 30 kontrakterade åkare inom längd och skidskytte inräknat juniorer, seniorer och elitlag.

I elitlaget finns nu världcupmeriterade Lovisa Modig från Luleå. Hon ingick under fjolårssäsongen i svenska landslagets utmanarlag Team Bauhaus och tävlade för Piteå Elit.

– Jag är väldigt förväntansfull och det känns jättekul att ingå i Bore. Jag känner mig otroligt välkommen här, säger 26-åriga Lovisa som även flyttat till Torsby där hon är sambo med Oscar Persson.

Hennes damkollega blir Östersundsbördiga Maria Jonasson (23) som bor i Falun. Maria har en uppåtgående utvecklingskurva med bland annat en 13:e plats i skandinaviska cupen och en 12:e plats i Tjejvasan.

– Jag har alltid sett Bore som en familjär och samtidigt proffsig klubb så det är riktigt kul att få kliva in nu när det görs en stor satsning även på damer, säger Maria Jonasson.  

Bill Impola la ner sin elitsatsning för två år sedan då motivationen inte fanns, nu kommer han återigen tävla på hög nivå.

Tillsammans med nyförvärven satsar klubbens övriga längdåkare vidare med höga målsättningar. I veckan har de flesta av dem läger på hemmaplan i Torsby. Däribland bröderna Oscar och Anton Persson som i vintras tog stafettbrons vid SM i vinter tillsammans med Gabriel Thorn. Det var den första medaljen sedan 1928 i seniorsammanhang.

Klubbchef Kristin Holte är stolt över klubbens bredd och att kunna ge förutsättningar för framtida prestationer.

– SK Bore är en klubb där alla ska få plats, allt från motionärer till elit. Självklart är elitlagen och deras prestationer viktiga för oss. De visar vägen, säger Kristin Holte.  

Åkaravtal namnlista 2019/2020

SK Bore Torsby Juniorer:
Skidor:

Louise Adolfsson
Rasmus Hedberg
Adrian Lundberg
Kjerstin Näslund
Elin West
Arvid Værmsjö
Andreas Albinsson

Skidskytte:
Wilma Björn
Erik Westberg
Sandra Bergqvist

SK Bore Torsby åkare:
Skidor:

Adrian Lundberg

Skidskytte:
Erik Lieback
Alfred Nilsson


SK Bore Torsby Elit
Skidor:

Anton Person
Oscar Persson
Pontus Hermansson
Phillip Danielsson
Gabriel Thorn
Lovisa Modig
Maria Jonasson

Skidskytte:
Linn Persson
Emma Nilsson
Chardine Sloof
Sebastian Olsson
Emil Nykvist
David Nykvist
Moa Olsson

SK Bore Torsby Elit Långlopp
Rasmus Blom
Bill Impola

 

 

Siste nyheter

Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Krüger suverän vinnare i Davos - Häggström 15:e

Olympiamästaren på skitahlon 2018 Simen Hegstad Krüger var tillbaka i gammal god form och vann 15 kilometer skejt i Davos i suverän stil. Johan Häggström blev bäste svensk på 15:e plats – En fantasti...
Linn Sömskar åkte in som tvåa på 10 kilometer skejt vid Skandinaviska cupen i Finland. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Linn Sömskar tvåa i Vuokatti

Linn Sömskar var startast av de svenska åkarna vid Skandinaviska cupen i Vuokatti, Finland på söndagen. IFK Umeå-åkaren var tvåa på 10 kilometer skejt nära halvminuten bakom norskan Julie Myhre.
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.

Hanna Öberg tvåa i Hochfilzen

Från startposition fem klättrade Hanna Öberg till andra plats på jaktstarten i Hochfilzen, Österrike. Vann gjorde Norges Tiril Eckhoff. – Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktn...