Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Bergström lämnar IFK Umeå för sin gamla klubb Piteå elit till kommande vinter. Här är Martin med tungan rätt i mun vid ett teknikpass i Torsby skidtunnel i veckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Martin Bergström lämnar IFK Umeå för sin gamla klubb Piteå elit till kommande vinter. Här är Martin med tungan rätt i mun vid ett teknikpass i Torsby skidtunnel i veckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Martin Bergström återvänder till Piteå elit

Piteå elit meddelar att Martin Bergström återvänder till Piteå elit efter att i vintras ha representerat IFK Umeå.

Martin är från Piteå och har tidigare tävlat för Strömnäs GIF som ungdom och junior samt tidigare haft en sejour i Piteå elit som senior.

Martin kommer från en framgångsrik säsong där bästa resultatet kom i världscupen i Falun där han blev femma i finalen på sprint. De fina resultaten från säsongen innebar även att Martin nu till hör landslagets Team Bauhaus.

Piteå elit ser framemot att få in en lokalt fostrad åkare i klubben.
 
– Vi stärker upp teamet med en fullt satsande åkare som har ett stort engagemang, bra attityd, drivkraft och passion för sporten, säger klubbens tränare Joakim Abrahamsson.
 
Martin har i vintras tävlat för IFK Umeå och han vill rikta ett stort tack till föreningen för det stöd och den support han fått den gångna säsongen.

Bergström studerade flera år i USA och var där en stark åkare i universitetstävlingarna. 2017 utsågs han till USA:s främste universitetsåkare. I fjol gjorde han stark comeback på svensk mark och i världscupen.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...