Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Under måndag och tisdag är det SM på rullskidor i Malmö. Tävlingarna sänds i SVT. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Under måndag och tisdag är det SM på rullskidor i Malmö. Tävlingarna sänds i SVT. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SM på rullskidor i Malmö direkt i SVT

Idag är det dags för SM på rullskidor i Malmö. Tävlingarna är en del av SM-veckan sommar.
Alla tävlingarna, utom sprintprologen, kommer att direktsändas i SVT 1 och på SVT play.

Tävlingarna avgörs på en kort och teknisk citybana i centrala Malmö 1-2 juli och på banan blir det även SM-tävlingar i cykel som varvas med rullskidstävlingarna.

Intresset att delta är stort, omkring 60 åkare per tävlingsdag i de bägge klasserna, en ökning från tidigare år, kommer till start.

På måndagen den 1 juli står masstart distans på programmet, damerna åker 15 kilometer och herrarna 20 kilometer. Herrarna startar 14.40 och damernas start är 16.40.

Tisdag 2 juli är det sprint som ska avgöras. Upplägget är det samma som på vintern med prolog och finalpass. Prologen startar 11.30 och finalpasset börjar 13.50. Tävlingarna kommer varvas med SM i kortbana i cykel.

Alla tävlingarna, utom sprintprologen, kommer att direktsändas i SVT 1 och på SVT play.

Det kommer bli en härlig blandning av den nationella eliten i längd- och rullskidor, åkarna i rullskidlandslaget och ett antal åkare från skidförbundets träningsgrupper A-laget, Team Bauhaus och utvecklingslaget kommer till start. Kampen om SM-medaljerna kommer bli riktigt hård med andra ord.

Officiella anmälningslistor SM rullskidor Malmö

Regerande mästare från förra året när SM avgjordes under SM-veckan i Helsingborg är Linn Sömskar, IFK Umeå och Tobias Westman, Göteborgs skidklubb. Bägge vann dubbelt förra året och det kommer bli intressant att se vad de kan göra i år när det är fler åkare från träningsgrupperna på plats och större startfält i bägge tävlingarna.

En annan parameter som skiljer från förra året är att tävlingarna i Malmö kommer genomföras med låneskidor från Swenor som delas ut till åkarna. Skidorna kommer ha långsamma hjul, så kallat rullmotstånd 2, vilket gör att det blir andra förhållanden än när man åker med mer lättrullade tävlingshjul.

Resultat SM rullskidor Helsingborg 2018

Mer information om tävlingarna finns på www.smrullskidor.se

Mer information om RF:s SM-vecka finns på www.smveckan.se

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...