www.langd.se

Victor Gustafsson var glad över att äntligen ta ett SM-guld på rullskidor. FOTO: Tomas Bredberg.
Victor Gustafsson var glad över att äntligen ta ett SM-guld på rullskidor. FOTO: Tomas Bredberg.

Sprintguld till Victor Gustafsson och Linn Sömskar

Victor Gustafsson, IFK Mora SK och Linn Sömskar, IFK Umeå tog hem guldmedaljerna på sprinten vid SM på rullskidor i Malmö.
Victor spurtade ner SK Bores Anton Persson och Linn höll Borås SK:s Maria Nordström bakom sig.
– Det var dags för ett guld nu. Äntligen!, kommenterar Victor Gustafsson för SVT.

I damernas final var taktiken för Linn att åka avvaktande och vänta till spurten.

– Jag hade inte planerat så noga innan. Men det fungerade ju bra, säger Linn till SVT efter segern.

Det var stark vind längs banan i centrala Malmö.

– Det var jättefördel att ligga bakom, säger Linn som tog segern 69 hundradelar före Maria Nordström.

Bronset gick till Jackline Lockner, Hudiksvalls IF, som var dryga sekunder efter Sömskar men nära två sekunder före klubbkompisen Evelina Settlin på fjärde plats.

Linn Sömskar på ett ben över mållinjen före Maria Nordström, Jackline Lockner och Evelina Settling.  FOTO: Från SVT:s sändning.Linn Sömskar på ett ben över mållinjen före Maria Nordström, Jackline Lockner och Evelina Settling.  FOTO: Från SVT:s sändning.

Linn ser nu fram emot världscupen på rullskidor i Kina dit det bär av direkt efter SM-tävlingarna.

– Jag tar med mig att träningen hittills har funkat och att formen är där jag vill att den ska vara. Jag var lite osäker inför SM-tävlingarna.

Victor Gustafsson var nära guldet på masstarten i går men fick då ge sig mot Karl-Johan Westberg. Westberg slapp nu Victor möta i finalen då han som trea i semifinalen bakom Gustafsson och Anton Persson inte klarade sig vidare på tid.

IFK Mora-åkaren Gustafsson har varit nära guld flera gånger på rullskid-SM men nu kom fullträffen för 29-åringen.

– Det var dags för ett guld nu. Äntligen!, säger Viktor till SVT.

– Jag ville ta det i går egentligen men då var Kalle (Westberg) lite för stark.

Herrfinalen blev som väntat en tight historia med ett starkt och jämnt startfält.

– Jag tog starten och sen låg jag och bara bevakade. Anton (Persson) kom sen och körde riktigt hårt. Då var det bara att lägga sig i rygg och invänta spurten, och det höll, säger Victor.

Fem-tio meter innan mållinjen kände Gustafsson att han hade segern i hamn. Segermarginalen blev 23 hundradelar. Bronset knep Falun Borlänges Hugo Jacobsson precis före Adam Persson, Östersunds SK. Femma och sexa i finalen blev Gustav Nordström, Borås SK och Robin Norum, IFK Umeå.

Victor Gustafsson närmast före Anton Persson och Hugo Jacobsson i finalen. FOTO: Från SVT:s sändning.Victor Gustafsson närmast före Anton Persson och Hugo Jacobsson i finalen. FOTO: Från SVT:s sändning.

Precis som Sömskar ser Victor Gustafsson nu fram emot att åka världscupen i Kina där han bland annat får möta en viss Johannes Hösflot Kläbo.

– Det blir spännande att mäta krafterna mot honom.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Från och med i vinter kommer Nattvasan ingå i Vasaloppstrippeln samt också ingå som medaljår precis som Vasaloppet och Öppet spår. FOTO: Vasaloppet.

Regeländring i Nattvasan – som nu ingår i Vasaloppstrippeln

Nu är det klart att både Nattvasan 90 och Nattvasan 45 från och med Vasaloppets vintervecka 2020 får räknas in som ett av delmomenten i Vasaloppstrippeln 90 och Vasaloppstrippeln 45. Med anledning av ...
Fredag 25 oktober öppnar Orsa Grönklitt för minst 1,5 kilometer längdåkning. Hela helgen 25-27 oktober är det tema längdåkning i Grönklitt. FOTO: Orsa Grönklitt.

Redan 25 oktober är det längdpremiär i Orsa Grönklitt

Redan den 25 oktober öppnar Orsa Grönklitt för den efterlängtade längdpremiären. Allt fler efterlyser en tidig premiär på längdskidor och tack vare sparad snö kan Grönklitt öppna spåren redan i slutet...
Herrarna i A-landslaget och Team Bauhaus tränar på snö i Idre kommande vecka och de får också sällskap av Stina Nilsson och Anna Dyvik. FOTO: Idre Fjäll.

Stina Nilsson och Anna Dyvik tränar med herrlandslaget i Idre

Idag, tisdag, samlas längdlandslagets herrar i Idre för en veckas läger. Med på lägret finns även Stina Nilsson och Anna Dyvik som skippar damlandslagets läger på hög höjd i Val Senales och väljer Idr...