Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kari Vikhagen Gjeitnes vann sex mil långa Gautefallrennet 4,44 före Lina Korsgren. FOTO: Visma Ski Classics.
Kari Vikhagen Gjeitnes vann sex mil långa Gautefallrennet 4,44 före Lina Korsgren. FOTO: Visma Ski Classics.

Mölmen Höst och Vikhagen Gjeitnes vann Gautefallrennet

Sex mil långa Gautefallrennet, som ingår i Visma Ski Classics Challengers-tour, vanns på lördagen av Anders Mölmen Höst, Team Serneke och Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Koteng.
Lina Korsgren, Team Ramudden slutade tvåa och bästa svensk på herrsidan var Bob Impola, Team Serneke, som femma.

Det var ett mycket tunt startfält i damklassen där Lina Korsgren gick loss med Kari Vikhagen Gjeitnes och Ingeborg Dahl, Team XPND direkt från start. Vikhagen Gjeitnes attackerade i de sista stigningarna och vann loppet 4,44 före Korsgren.

Svenska långloppslaget Team Serneke hade en bra dag i herrklassen med segern för Anders Mölmen Höst, Bob Impola som femma och Pontus Nordström som sjua.
Nordström gick loss tidigt i loppet men blev snart infångad av klungan. Senare kom Vinjar Skogsholm, Team Parkettpartner Sjusjöen, loss och hade en tvåminutersledning. Skogsholm diskvalificerades dock grund av att han använde ett fel par skidor och fick avbryta loppet enligt ett pressmeddelande från Visma Ski Classics.

När det kom till avgörande så handlade det om två åkare. Anders Mölmen Höst och Morten Eide Pedersen. Pedersen som i veckan blev av med sitt kontrakt med Team Jobstation. (Se artikel på langrenn.com här).

Höst vann nu spurten sekunden före Pedersen för dagen tävlande för sin klubb, Lillehammer Skiklub. Trea, halvminuten där bakom, blev Simen Engebretsen Nordli, Team Parkettpartner Sjusjöen. Fyra var Magnus Vesterheim, Team Kaffebryggeriet, knappa minuten bakom segraren.

– Jag känner mig riktigt trött. Morten Eide var så stark. Vi hade en tuff kamp mellan oss men jag lyckades hänga på i den sista stigningen och jag kände mig bra i spurten. Det var ett tufft och långt lopp, men jag är verkligen glad över min seger idag. Vi kommer nu att stanna här efter loppet och göra bra träning i bergen. Mitt nästa rullskidlopp Klarälvsloppet och sedan börjar jag förbereda mig för vintern, säger Höst i ett pressmeddelande.

Bob Impola var 1.43 efter sin teamkompis Höst på femteplatsen. Pontus Nordström var snudd på fem minuter efter som sjua. Ytterligare en Team Serneke-åkare var åtta, Ludwig Tärning. Dock drygt elva minuter efter.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Idag lanserar Visma Ski Classics My Pages för både proffs och motionärer. FOTO: Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics lanserar könsneutral ranking!

Idag öppnar Visma Ski Classics MyPages på www.vismaskiclassics.com, ett stort steg i tourens ambition att ansluta teamåkare och motionärer. På MyPages kan alla skidåkare som deltar i Visma Ski Classic...
medalj_alla

Vasaloppsnyhet inför 2020: Medalj till alla!

Att få en medalj efter målgång är en viktig symbol för väldigt många deltagare i motionslopp. Vasaloppet har tidigare bara delat ut medaljer i vissa lopp, men nu har Vasaloppets ledning beslutat att f...