Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport.
På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilometer. Hon tog därmed sin första individuella SM-medalj som senior och den kom alltså inte med skidor på fötterna.

Tävlingen avgjordes på gräsunderlag som var blött efter ett lättare snöfall. Fem varv på en tvåkilometers bana.
Moa satte färg på loppet genom att direkt från start gå upp i täten och hålla ett högt tempo. Hennes taktik att inte bjuda in för många i loppet lyckades bra.

Den enda som kunde följa Moa var Samrawit Mengsteab från Hälle IF i Göteborg som också var den som tog hem guldet. Hon gick upp i täten efter fyra kilometer och höll sedan den positionen in i mål. Segermarginalen blev åtta sekunder. Samrawit Mengsteab vann för övrigt 5 000 meter på Finnkampen i år och är sverigetvåa på 10 000 meter på bana.Trea blev Sara Holmgren, Örgryte, 27 sekunder efter Lundgren.

Placeringar på Terräng-SM värderas högt när laget till nordiska mästerskapen i terräng tas ut i veckan, men när den tävlingen avgörs i november har Moa Lundgren siktet helt inställt på den kommande skidsäsongen.

Resultat från Terräng-SM finns här.

Siste nyheter

Finska Vauhti  lanserar en serie helt fluorfria skidvallor och skidvårdsprodukter. FOTO: Vauhti Speed Oy.

Produktnytt: Vauhti PURE - utan fluor

I ett pressmeddelande skriver idag det finska vallaföretaget Vauhti att man gjort ett genombrott i tillverkningen där de allmänt använda fluorerna ersatts med nya innovativa tillsatsmedel.