Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag arrangerar IFK Mora SK en ny tävling vid Mora skidstadion - Mora Classic. FOTO: IFK Mora SK.
På lördag arrangerar IFK Mora SK en ny tävling vid Mora skidstadion - Mora Classic. FOTO: IFK Mora SK.

Mora Classic - ny tävling på lördag

Hastigt och lustigt blev det en nytt tävlingstillfälle på lördag. IFK Mora skidklubb bestämde sig i helgen för ett nytt arrangemang - Mora Classic.
– Många åkare vill ha en tävling nu när det är dåligt med snö på många ställen. Vi har ju allt klart efter Morapinglan i helgen, säger IFK Mora skidklubbs ordförande Tomas Bredberg.

Flera arrangörer tvingas ställa in tävlingar kommande helg men IFK Mora SK har trots mildvädret en bra konstsnöbana att köra på i Hemusterrängen vid Mora skidstadion.

– Mot helgen blir det också kallare och lite snö väntas. Då blir banan riktigt bra, säger Tomas Bredberg och fortsätter;

– Vi har öppnat anmälan och den är öppen till torsdag 24.00. Efter det tar vi ingen efteranmälan.

Det är maxtak på 650 åkare så det gäller att anmäla sig snabbt för att vara säker på att få en plats.

Helgens tävlingar i Mora gick i fri stil men tävlingen på lördag körs i klassisk stil. Det finns ungdoms-, junior- och seniorklasser. Distanser för de äldre blir enligt följande: H 21 14 km, D 21 8,4 km, H 17-20 11,2 km och D 17-20 8,4 km.

Inbjudan finns här.

Siste nyheter

Daniel Fåhraeus blir ny längdchef på Svenska skidförbundet. FOTO: Marcus Hortlund/KMH Fotografi.

Daniel Fåhraeus blir skidförbundets nya längdchef

Det blir Daniel Fåhraeus, nuvarande vd för Pite Energi, som blir ny längdchef inom Svenska skidförbundet. – Ända sedan jag för 20 år sedan involverades i längdskidsporten har jag fascinerats av det e...
Emil Persson vann Kaiser Maximilian Lauf i lördags före Andreas Nygaard och Marcus Johansson. Nu missar han La Diagonela i morgon på grund av en förkylning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emil Persson och Lina Korsgren missar La Diagonela

Lager 157 Ski Team:s Emil Persson har fått en kanonstart på Visma Ski Classics som totalledare efter två segrar. Men han kan inte försvara den gula ledarvästen i morgon på La Diagonela i Schweiz. – E...
Zebastian Modin gör långloppsdebut på Östersund Ski Marathon i helgen. Här är Zebastian tillsammans med sin ledsagare Jerry Ahrlin under träning i Torsby skidtunnel i somras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Zebastian Modin gör långloppsdebut i Östersund

Ett av Zebastian Modins mål för säsongen är att genomföra Vasaloppet. Till helgen var hans plan att delta i Moraloppet men nu vänder han istället blicken mot hemmaplan. Tillsammans med Team Engcon ska...