Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Rost på väg mot seger i OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Erik Rost på väg mot seger i OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost och Isabel Salén vinnare i Grönklittsterrängen

Erik Rost, Alfta-Ösa OK och Isabel Salén, IFK Mora OK, vann OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt på lördagen. Sprint stod på programmet och det blev sekundfighter i både herr- och damklassen.

Eftersom mildväder följts av kyla så bar skaren bra i terrängen och åkarna hade möjligheten att gena på många ställen. Just en gening var enda misstaget för Rost i herrklassen.

– Jag är nöjd med loppet. Jag missade lite när jag skulle gena på en sträcka. Annars gick det bra hela vägen, kommenterande Rost som vann ynka tre sekunder före IFK Moras Andrey Lamov.

– Det gick bra, Jag gjorde ett bra lopp tycker jag, sa Lamov.

Det blev IFK Mora även på tredje plats genom Linus Rapp som hade nio sekunder upp till vinnaren.

På damsidan blev det trippel IFK Mora OK. Isabel Salén vann sekundfighten mot sina klubbkompisar Magdalena Olsson och Hanna Eriksson. Segermarginalen var sju sekunder till Olsson. Eriksson var 14 sekunder efter på tredjeplatsen.

Isabel Salén på väg mot sista kontrollen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Isabel Salén på väg mot sista kontrollen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

– Jag gjorde ett bra lopp och det var kul. Det är lite speciellt när det är så kort bana och när det gick att gena så mycket på skaren, berättade Salén.

Fyra i damklassen blev Lisa Larsen, Alfta-Ösa OK. Den förre landslagslängdåkaren var 20 sekunder bakom Salén.

Resultat finns här.
 

 

Siste nyheter

Daniel Fåhraeus blir ny längdchef på Svenska skidförbundet. FOTO: Marcus Hortlund/KMH Fotografi.

Daniel Fåhraeus blir skidförbundets nya längdchef

Det blir Daniel Fåhraeus, nuvarande vd för Pite Energi, som blir ny längdchef inom Svenska skidförbundet. – Ända sedan jag för 20 år sedan involverades i längdskidsporten har jag fascinerats av det e...
Emil Persson vann Kaiser Maximilian Lauf i lördags före Andreas Nygaard och Marcus Johansson. Nu missar han La Diagonela i morgon på grund av en förkylning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emil Persson och Lina Korsgren missar La Diagonela

Lager 157 Ski Team:s Emil Persson har fått en kanonstart på Visma Ski Classics som totalledare efter två segrar. Men han kan inte försvara den gula ledarvästen i morgon på La Diagonela i Schweiz. – E...
Zebastian Modin gör långloppsdebut på Östersund Ski Marathon i helgen. Här är Zebastian tillsammans med sin ledsagare Jerry Ahrlin under träning i Torsby skidtunnel i somras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Zebastian Modin gör långloppsdebut i Östersund

Ett av Zebastian Modins mål för säsongen är att genomföra Vasaloppet. Till helgen var hans plan att delta i Moraloppet men nu vänder han istället blicken mot hemmaplan. Tillsammans med Team Engcon ska...