Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I morgon på trettondagen så går starten för fjärde upplagan av Bruksvallarna Nordic Ski Marathon. FOTO: Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB
I morgon på trettondagen så går starten för fjärde upplagan av Bruksvallarna Nordic Ski Marathon. FOTO: Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB

Dags för Bruksvallarna Nordic Ski Marathon

På trettondagsafton går Bruksvallarna Nordic Ski Marathon av stapeln för fjärde året i rad.
Klassiska skidstadion i Bruksvallarna är starten för loppet som går i den fjällnära dalgången Bruksvallarna Ramundberget.
Loppet är seedningsgrundande till Vasaloppet och Tjejvasan.

Fjolårets segrare i herrklassen 42 kilometer, norrmannen Pål Åge Joten, Team Synnfjell, står åter på startlinjen och kommer att få tampas med hemmasonen Konrad Mattsson Myhr, Åsarna IK.

Konrad som i somras vann Ramundberget Trail, går in för att ta en dubbel i dalgångens sommar och vinterarrangemang.

Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren, Team Ramudden, kommer till start. Lina som åkte Bruksvallsloppet i november och kommer nu tillbaka till Bruksvallarna för långloppstävling.

– Vi ser fram emot att skicka iväg deltagarna på årets upplaga av Bruksvallarna Nordic Ski Marathon, där anmälningstakten tyder på ett större startfält än tidigare år. Vi ser en trend att fler och fler väljer att ta beslut närmare tävlingsdagen vilket gör att vi håller anmälan öppen ända fram till start, säger Sandra Landén, Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB, som tillsammans med Funäsdalens IF arrangerar loppet.

– Samtidigt som starten på långloppet går så har barnen möjlighet att köra Ski Cross Marathon, en lekfylld aktivitet på längdskidor på skidstadion med priser till alla deltagare, fortsätter Landén.

Mer info om loppet finns på: www.nordicskimarathon.se

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.