Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sverige runt

Moa Lundgren är en av många starka juniorer till start under helgen Scandic Cup i Boden. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Moa Lundgren är en av många starka juniorer till start under helgen Scandic Cup i Boden. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Dags för juniorpremiär i Boden

Scandic Cup, den officiella juniorcupen i längdskidåkning, startar kommande helg i Boden och intresset är stort.
Omkring 300 juniorer från hela landet är anmälda till tävlingarna som på allvar inleder den nationella juniorsäsongen. Där höjdpunkterna, förutom Scandic cup, är JVM i Goms, Schweiz, JSM i Hallby och distriktsstafetten i Örnsköldsvik.

Upplägget för Scandic cup följer, som brukligt är, JVM:s tävlingsformer på de inledande tävlingarna för att sedan säsongens andra halva bli lite mer "fritt" - det blir bland annat jaktstart.

Tävlingsorter utöver Boden denna säsong är Östersund (som även arrangerar ett JVM-test), Ulricehamn och Örnsköldsvik.

Boden rapporterar perfekta förhållanden med minusgrader och ordentligt med snö. Detta i kombination med ett uppdaterat bansystem, för att följa FIS homologiseringskrav, bäddar för riktigt fin skidpropaganda i dagarna två.

Tävlingsprogrammet i Boden är sprint på lördag 16 december och 5/10 km på söndag 17 december, bägge tävlingsdagarna är i klassisk teknik. Första start på lördag är kl.10.00 och finalpasset börjar från kl. 11.45. Söndagens tävlingar start kl. 10.00. Tävlingarna går att följa via FIS live och i FIS app.

Förra året vanns den totala Scandic Cup av Frida Karlsson, Sollefteå Skidor och Axel Aflodal, Sundbybergs IK, i de yngre klasserna. Moa Lundgren, IFK Umeå och Eric Rosjö, IF Hallby, vann i de äldre klasserna. Alla fyra är fortfarande juniorer och "drabbar samman" i 19-20-klasserna så vi har en spännande vinter att se fram emot, samtliga är anmälda till tävlingarna i Boden.

Officiella anmälningslistor för Scandic Cup Boden

I totala Scandic cup räknas de sex bästa av säsongens totalt åtta deltävlingar samman och det är 50-poängsskalan som gäller.

Regler för Scandic Cup och tidigare resultat finns på www.scandiccup.se

Tävlingarnas officiella webbplats


Tävlingar och Evenemang

 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör