Annonsör
AnnonsörAnnonser
På söndag är det dags för start för sjunde upplagan av Tåsjödalen Classic Ski. På söndag är det dags för start för sjunde upplagan av Tåsjödalen Classic Ski.

På söndag är det dags för start för sjunde upplagan av Tåsjödalen Classic Ski. FOTO: Arrangören.

Dags för sjunde Tåsjödalen Classic Ski

Två av sex lopp i ICA Supermarket Jemtland Ski Tour är nu avklarade. På söndag körs sjunde upplagan av Tåsjödalen Classic Ski i Kyrktåsjö.
– Det blir mycket arbete med spåren i veckan och naturligtvis hoppas vi på bra väder på söndag, säger tävlingsledaren Richard Persson.

Nu är ICA Supermarket Jemtland Ski Tour igång på allvar, två av tre tävlingar är körda. Först ut var Vålådalen Classic Ski Marathon och i helgen Östersund Ski Marathon. Deltagarna i touren samlar poäng och slutsegrarna i tävlingsklassen får 15 000 kronor vardera.
 
Deltävling tre av sex
Söndagen den 29 januari är det dags för tredje deltävlingen, Tåsjödalen Classic Ski i Kyrktåsjö. Tävlingen körs för sjunde året i rad, loppet går över 41 kilometer och är seedningsgrundande inför Vasaloppet. Den korta distansen på 22,5 kilometer är seedningsgrundande inför Tjejvasan. Det körs även en ungdomstävling.
 
– Under veckan som kommer blir det mycket arbete med spårpreparering. Från år till år försöker vi göra förbättringar längs banan, ofta efter tips från deltagarna. Det är viktigt att hålla hög kvalitet på spåren. Förhållandena ser bra ut på Tåsjöberget, trots blidvädret vi haft ett tag, säger tävlingsledaren Richard Persson.
 
Skidtävlingen, som Tåsjö IF arrangerar, engagerar stora delar av byn. Ett 50-tal personer ställer upp som funktionärer.   
 
Ställningen i touren efter två deltävlingar finns på www.skidresultat.se

Mer information om Tåsjödalen Classic Ski på http://www.tåsjöif.se

 


Tävlingar och Evenemang

 05/08/2017Analysdag på rullskidor med Tynell ActivityRullskidor
 31/08/2017Fight for VasanRullskidor
 02/09/2017Isaberg Final ClimbRullskidor
 02/09/20177-mila rullenRullskidor
 16/09/2017BessemerrullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör