Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sverige runt

Johan Olsson är ett av många dragplåster till helgens Nordic Ski Convention vid Lugnet i Falun. FOTO: Bildbyrån.

Johan Olsson är ett av många dragplåster till helgens Nordic Ski Convention vid Lugnet i Falun. FOTO: Bildbyrån.

Dags för Sveriges största mässa inom nordisk skidåkning

Nordic Ski Convention är Svenska Skidspelens nya koncept och är Sveriges största mässa inom nordisk skidåkning.
Mässan hålls på Lugnet Arena i Falun till helgen.

Välkända profiler inom skidvärlden som Johan Olsson, Janne Boklöv, Torgny Mogren, Vasaloppets VD Eva-Lena Frick, och många fler kommer och håller föredrag.
Längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip och damtränare Johan Granath håller varsina föredrag med fokus på OS i Pyeong-Chang. Landslagets vallaexpert Erik Yngvesson föreläser och håller landslagets vallabuss öppen för besökare.

Mässutställare från skidbranschen håller till inne i Jalas Arena. Landslagsaktuella åkare som Simon Andersson och Maja Dahlqvist finns på plats. På Lugnets skidområde hålls instruktörspass med vasaloppscoachen Rikard Tynell och längdskidcoachen Kalle Gräfnings. Vasaloppet arrangerar även Barnens Vasalopp för de yngre besökarna.

Nordic Ski Convention presenterar ett föreläsningsprogram som håller mycket hög kvalité. Sveriges främste backhoppare genom tiderna, Jan Boklöv, kommer tillsammans med ambassadörer för svensk backhoppning, Marit Stub Nybelius och Fredrik Rönning, och redogör för Sveriges framtida satsningar på sporten. Den föreläsningen är öppen för alla med entrébiljett till Nordic Ski Convention.

Dessutom kommer Sveriges fyrfaldige OS-medaljör och skidkung, Johan Olsson, och avslöjar sitt egna framgångsrecept i en timmes lång föreläsning. För den som vill möta Johan efteråt kan göra det i Lugnets skidmuseum.

Torgny Mogren är en annan omtalad och mycket hyllad skidåkare som besöker Nordic Ski Convention, där han minns tillbaka i sina erfarenheter och delar med sig av sina tankar inför morgondagens skidåkning.

Torgny Mogren kommer och pratar om sina tankar kring framtidens skidåkning. FOTO: Bildbyrån.
Torgny Mogren kommer och pratar om sina tankar kring framtidens skidåkning. FOTO: Bildbyrån.

Man bokar plats på Johan och Torgnys föreläsningar via denna länk: www.skidspelen.se/biljetter

Hålltider och beskrivningar av samtliga föreläsningar finns här: www.skidspelen.se/ program

Vill man som besökare kombinera föreläsningar med egen skidåkning går det nu att lösa spårkort till Lugnets skidspår. Spårkorten säljs via Skidspelens hemsida eller på plats via receptionen på Lugnet Arena. Det detaljerade evenemangsschemat på Skidspelens hemsida visar spårets öppettider under Nordic Ski Convention.

Under Nordic Ski Convention kan du dessutom bli först med att åka skidor på konstgjort vis. Speedface AB från Bollnäs lägger ut spår av plast som vävs samman med det preparerade skidspåret. Detta gör att du som skidåkare kan övergå från klassisk skidåkning på snö till skate i ett 200 meter långt plastspår.

Man kan ta chansen att förbättra sin skidteknik medan man är på plats! Några av Sveriges främsta längdskidcoacher, Rikard Tynell och Kalle Gräfnings, arrangerar gemensamma instruktörspass med fokus på klassisk längdskidåkning under Nordic Ski Convention.

Träningspassen ges ut vid fem tillfällen under konventhelgen. Var med på ett av de fem tillfällena, eller skräddarsy din egen träningshelg med flera skidkurser.
Träningstillfällena är utformade att komplettera varandra, just för att ge dig möjlighet att utveckla din skidåkning under mer än ett pass. Prata med Rikard och Kalle för att planera din helg utifrån dina önskemål och behov.

OBS! Antalet platser är begränsat.

Du bokar din plats direkt här: https://magnetevent.se/Event/anmalan-deltagande-nordic-ski- convention-16206/

För barnen arrangerar Nordic Ski Convention flera aktiviteter både inne på mässområdet och på snö. Är barnet mellan 3 och 10 år finns chansen att åka sitt alldeles egna Vasalopp. På plats finns det kompletta skidutrustningar att låna och varje deltagare får sin egna nummerlapp att bära under loppet. Efter målgång får varje deltagare en egen guldmedalj att hänga runt halsen och ett diplom att ta med hem. Barnens Vasalopp arrangeras på nationalarenan Lugnet mellan 11:00 och 13:00.

Barnens Vasalopp arrangeras på Lugnet under helgen. FOTO: Vasaloppet.
Barnens Vasalopp arrangeras på Lugnet under helgen. FOTO: Vasaloppet.

Under Nordic Ski Convention har barn och ungdomar dessutom möjlighet att testa på backhoppning. Inne på mässområdet finns en hoppsimulator, där man står på en platta och hoppar in i en snett lutande madrass. Hoppsimulatorn är öppen hela helgen under konventets öppettider. Inga förkunskaper krävs. Skidspelens maskot, Bubo, finns på plats hela helgen och erbjuder teckningstävling, ansiktsmålning med mera.

 


Tävlingar och Evenemang

 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 01/01/2018Kinesiska VasaloppetLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 06/01/2018FöllingeloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör