Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir deltagarrekord när sjunde upplagan av Craft Ski Marathon avgörs i Grönklittsterrängen på söndag.
Det blir deltagarrekord när sjunde upplagan av Craft Ski Marathon avgörs i Grönklittsterrängen på söndag.

Deltagarrekord på Craft Ski Marathon

Nu på söndag startar den sjunde upplagan av Craft Ski Marathon (tidigare AXA Ski Marathon) i Grönklitt. Trots att snön lyser med sin frånvaro i stora delar av landet är intresset rekordstort och arrangören kan nu konstatera att det kommer bli ett nytt deltagarrekord då antalet anmälda har passerat tidigare toppnotering.

– Det ser ut att kunna landa på cirka 700 deltagare vilket känns väldigt inspirerande för alla inblandade. Vi vill skapa förutsättningar att åka långlopp tidigt på säsongen och det är kul att det uppskattas, säger tävlingsledaren Martin Holmstrand.

Traditionsenligt så kommer stora delar av långloppseliten till start och i startlistan kan man hitta namn som till exempel: Britta Johansson Norgren, Sollefteå skidor/Lager 157 Ski Team, Sofie Elebro. Östersunds SK/Team Parkettpartner, Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden och Jenny Larsson, Östersunds SK/Team Ramudden på damsidan, och bland herrarna följande åkare från långloppslaget Team Serneke: Bob Impola, SK Bore Jimmie Johnsson, Rembo IK och Pontus Nordström, Östervåla IF. Meriterade norrmannen Öyvind Moen Fjeld, Lager 157 Ski Team står också på startlinjen.

Craft Ski Marathon är från denna säsong en så kallad Challenger till Visma Ski Classics och hela tio nationer finns representerade på söndag. Tävlingen är som tidigare också en del av Skistart SKI Challenge som kvalitetssäkrar svenska långlopp och innehåller en cup där fem lopp ingår.

Läs mer om Craft Ski Marathon här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Storhelg väntar i Falun – Thorn gör comeback

Det väntas storhelg i Falun när junior- som seniorelit intar Lugnet i Falun. Från fredag till söndag arrangeras Volkswagen cup, Scandic cup och Nordiska juniorlandskampen. På start kommer vi både få s...
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor. – Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta kn...