Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Förra året vann Markus Ottosson och Elin Vedin premiären av Nybrorullen. 4 september är det dags för andra upplagan. FOTO: Alexander Ovinder.
Förra året vann Markus Ottosson och Elin Vedin premiären av Nybrorullen. 4 september är det dags för andra upplagan. FOTO: Alexander Ovinder.

En månad till andra upplagan av Nybrorullen

4 september är det dags för den andra upplagan av NybroRullen!.
– I år satsar vi hårt på att få till ett ännu bättre arrangemang än förra året, säger tävlingsledarna Emil Folkesson och Lasse Ericsson.

– Fjolårets lopp var en succe! I år hoppas vi både på fler motionärer och på att ännu fler elitåkare hittar hit, fortsätter Folkesson och Ericsson.

Debutupplagan av Nybrorullen vanns av Markus Ottosson, Lager 157 och Elin Vedin, Sundsvalls OK.

Prisbordet sticker ut bland rullskidloppen i Sverige.

– Det är 5000 kronor i första pris till första herre och dam på långa banan, spurtpriser, rullskidor, stavar, hjälmar och många andra topprodukter. Dessutom lottas ett par handplockade tävlingsskidor ut bland de seniorer som fullföljer loppet, berättar Lasse Ericsson.

Liksom förra året tillhandahåller Elpex låneskidor till alla seedade åkare.

– Det gör att vi kan erbjuda rättvisa förhållanden för de som är med och kämpar i täten av loppet, oavsett hur de yttre förhållandena blir, säger Lasse.

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...