Annonsör
AnnonsörAnnonser
Mycket norskt i täten på Jizerská Padesátka. Kan någon utmana norrmännen den här gången. FOTO: Magnus Östh.

Mycket norskt i täten på Jizerská Padesátka. Kan någon utmana norrmännen den här gången. FOTO: Magnus Östh.

Fina förhållanden för Jizerská Padesátka

Jizerská Padesátka kan i år bjuda toppenförhållanden när det är dags för åttonde deltävlingen av Visma Ski Classics.
I terrängen ligger runt 60 centimeter snö och banan är i perfekt kondition.
Jizerska Padesatka i Tjeckien sänds direkt i SVT Play på söndag med start 08.40.

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team toppar fortfarande damklassen men jagas hårt av Katerina Smutna, Team Santander. Duon har 1115 respektive 1070 poäng så här långt.
Det är svenskt också på fjärde och femte plats i sammandraget genom Sara Lindborg, Team Serneke och Emilia Lindstedt, Team SkiProAm.

I herrklassen är det stor norsk dominans med åtta norrmän bland de tio första. Det är dubbelt Team Santander i täten genom Tord Asle Gjerdalen och Andreas Nygaard med 1024 respektive 745 poäng.

De två icke norrmän som är topp tio är ryske Ilia Chernousov, Team Pioneer Investments som sexa och Lager 157 Ski Team:s Fredrik Byström som tia.

Komplett ställning i cuperna finns här.

– Det här är ett speciellt år för oss. Vi har den bästa snönsituationen på många år och våra förberedelser har gått bra. Våra förväntningar är höga, säger Tomas Leixner, pressansvarig för evenemanget.

– Vi vill erbjuda en fantastisk tävling för både elit och motionärer och vi räknar med att ha mer än 6000 åkare från 34 länder i farten, fortsätter Leixner.

– Det skulle vara underbart att ha tjeckiska vinnare på söndag. Katerina Smutná kommer naturligtvis att vara stark, men vi hoppas också att Stanislav Rezac och Lucas Bauer kan visa vilka stora skidåkare de är. Det kommer att bli en spännande tävling, säger Leixner.

Efter Jizerská Padesátka blir det två veckors uppehåll i Visma Ski Classics och touren fortsätter 5 mars med Vasaloppet som också är starten för nya Visma Nordic Trophy Tour som är de fem nordiska tävlingarna som avslutar Ski Classics.

 

Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 05/08/2017Analysdag på rullskidor med Tynell ActivityRullskidor
 31/08/2017Fight for VasanRullskidor
 02/09/2017Isaberg Final ClimbRullskidor
 02/09/20177-mila rullenRullskidor
 16/09/2017BessemerrullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör