Annonsör
AnnonsörAnnonser
I vinter värmer Vasaloppet Vasaloppsmässans 4 200 kvadratmeter stora tält med fjärrvärme. FOTO: Vasaloppet.

I vinter värmer Vasaloppet Vasaloppsmässans 4 200 kvadratmeter stora tält med fjärrvärme. FOTO: Vasaloppet.

Fjärrvärme i vinterns Vasaloppsmässa

I slutet av oktober drar det igång. Bygget av ledningen som ska ge fjärrvärme för att värma upp Vasaloppsmässans 4 200 kvadratmeter stora tält under Vasaloppets vintervecka 2018. En investering som ger Vasaloppet lokal och hållbar värme i många år framåt. 
– Vi är helt beroende av en hållbar arena och för oss är samarbetet med E.ON ett viktigt steg inför framtiden, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

Klimatfrågan är en av Vasaloppets största utmaningar eftersom snö och kyla är en grundläggande faktor för att vinterloppen ska kunna genomföras.

– Att minska vår klimatpåverkan är en av våra absolut viktigaste frågor och att få en permanent lösning för att värma upp mässan här i Mora känns naturligtvis fantastiskt bra och är ett steg i rätt riktning, säger Eva-Lena Frick.

Mässområdet, som fjärrvärmen ska levereras till, är en 4 200 kvadratmeter stor mötesplats med bland annat nummerlappsutlämning, tävlingsexpedition, utställare och restaurang. Genom att ersätta nuvarande oljeuppvärmning med fjärrvärme minskar koldioxidutsläppen från Vasaloppet markant. Fjärrvärmen produceras i Mora och bränslet i produktionen kommer nästan uteslutande från närområdet.

– Vasaloppet har under lång tid arbetat engagerat och strukturerat för att vara en god förebild inom miljöområdet, säger Marc Hoffmann, Sverigechef E.ON. Samtidigt arbetar E.ON med att förnya Sverige genom att erbjuda våra kunder hållbara energilösningar. Nu gör vi gemensam sak och samarbetar för att stärka hållbarheten kring Vasaloppet ytterligare.

– I och med byggnationen med fjärrvärme i Mora tar vi ett stort steg men vi slår vi oss inte till ro än. Vi kommer att fortsätta jobba med hållbara investeringar och samarbetar hela tiden med våra partner och sponsorer för att få fram fler hållbara lösningar och därmed minska vår miljöpåverkan, säger Eva-Lena Frick.

Vasaloppets hållbarhetsstrategi, som antogs i december 2016 och sträcker sig fram till 2022, hjälper Vasaloppet att prioritera och på ett effektivt sätt ta sig an viktiga utmaningar. En röd tråd i arbetet är att värna om historien och samtidigt utvecklas i takt med omvärlden. Hållbarhetsstrategin följs upp årligen och revideras vid behov. Viktiga resultat i arbetet är nöjdare och friskare deltagare, stöd till föreningslivet och regional utveckling, hållbart ekonomiskt resultat till ägarklubbarna och minimerad miljöpåverkan.

Läs mer om Vasaloppets hållbarhetsstrategi här: http://www.vasaloppet.se/om-oss/hallbarhet/

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör