Annonsör
AnnonsörAnnonser
Öystein ”Pölsa” Pettersen utmanar ett gäng Vasaloppsvinnare i Skinnarloppet på söndag. Här är ”Pölsa” vid seger i La Diagonela. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Öystein ”Pölsa” Pettersen utmanar ett gäng Vasaloppsvinnare i Skinnarloppet på söndag. Här är ”Pölsa” vid seger i La Diagonela. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Flera Vasaloppsvinnare till Skinnarloppet

Skinnarloppet på söndag, som är final på långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge, har lockat ett fantastiskt starkt startfält.
Klara är en trio norska Vasaloppsvinnare som John Kristian Dahl, Anders och Jörgen Aukland. En annan norrman får kanske gälla som favorit efter sin fina säsong, nämligen Öystein ”Pölsa” Pettersen.

Tävlingsledaren Evert Ryen i Malungs IF är förstås glad och nöjd med så starka åkare till start.

– Det blir en stor skidfest i Malung och vi har superfina spår, meddelar Evert.

Team United Bakeries kommer till start med förra årets Vasaloppsvinnare John Kristian Dahl. John Kristian som var tvåa på Skinnarloppet i fjol har kommit tillbaka starkt trots lång sjukdomsperiod under hösten.

Med sig har han sin förre sprintkompis ”Pölsa” som vinter vunnit La Diagonela och varit trea på Marcialonga och vann Holmenkollmarsjen. I laget har man också unge Tore Björset Berdal, tvåa i König Ludvig Lauf och femma i Marcialonga denna säsong. Från de ”norska bagarna” kommer också Vetle Thyli och Arne Post.

Team Santander ställer upp med Anders och Jörgen Aukland men också Marcialongavinnaren Tord Asle Gjerdalen. Svenskduon i teamet Jens Eriksson, som vann loppet i fjol, och Jerry Ahrlin samt unge norrmannen Anders Nygård står också på startlinjen i Malung.

SK Bores och Team Coops Bill Impola som så snöpligt åkte fel i ledning på La Diagonela ställer också upp på Skinnarloppet och har med sig bröderna Bob och Jack som åkte starkt på de svenska långloppen i vinter.

Eventuellt blir det ytterligare en Vasaloppsvinnare till start. Oskar Svärd, Tvärreds IF och Team Coop kommer eventuellt.

Läs mer om Skinnarloppet här.


Tävlingar och Evenemang

 20/10/2018KarlskronarullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 30/11/2018Skidläger på Ormberget, LuleåLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
 08/02/2019Tjejhelg på snö i FalunLängdåkning
 17/02/2019Haldo Hanssons minneLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör