Annonsör
AnnonsörAnnonser
Landslag

Via FollowUs kan man få en exklusiv insyn i längdlandslaget och elitskidvärlden. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Via FollowUs kan man få en exklusiv insyn i längdlandslaget och elitskidvärlden. FOTO: Svenska Skidförbundet.

FollowUs längdlandslaget – filmklipp bakom kulisserna

Idag lanseras FollowUs längdlandslaget – ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och streamingtjänsten SPORTlib.
Tjänsten vänder sig till alla längdskidfantaster och erbjuder en unik och exklusiv insyn i vårt folkkära landslag.

Landslaget i längdskidåkning är förmodligen Sveriges mest folkkära idrottslag och nu kan alla följa längdskidåkarna på ett sätt som man aldrig kunnat förut. FollowUs längdlandslaget vänder sig till sportfans i allmänhet och längdskidfantaster i synnerhet, och ger alla en unik, exklusiv insyn i den mycket speciella elitskidvärlden.

– Det här kommer att bli spännande. Nu får alla vi skidälskare en möjlighet att följa längdlandslagets väg mot OS i Pyeongchang på ett helt nytt sätt. Mer avskalat och närmare. Vi är mycket glada att vi har fått förtroendet att producera och streama det här tillsammans med längdlandslaget och Svenska Skidförbundet, säger Kristofer Arwin, vd på SPORTlib.

IFollowUs längdlandslaget träffar vi stjärnor som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Anna Haag, Calle Halfvarsson och Marcus Hellner. Här möter vi även ledare, vallare, sponsorer och andra dolda nyckelpersoner i och runt truppen. Vi hänger med på resor och ser hur de bor. Hör snacket mellan dem men också snacket om de svenska profilerna bland konkurrenter och fans. Vi träffar gamla skidhjältar, ger tips på hur du förbättrar din skidåkning och mycket mer.

– Det här kommer att skapa en grymt bra plattform för att ge en fördjupad bild av vår verksamhet. Det finns ett mycket stort intresse för längdskidsporten och landslaget och här kommer man att få lära känna individerna mycket närmare. Hur lever de? Hur förbereder de sig? Vad är det som krävs för att nå toppen i dagens elitidrott? Vilka är det som jobbar runt landslaget och vad gör de? Vi är övertygade om att det här kommer att bli mycket intressant och kommer att skapa ännu större intresse och förståelse för längdskidsporten, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

FollowUs längdlandslaget tar vid där de direktsända tävlingarna på TV slutar. Och finns där långt innan de börjar.

Det kommer också visas direktsänd längdskidåkning med deltagare från den nationella toppnivån i Volkswagen cup-tävlingarna från Piteå (5–7 januari), Ulricehamn (3–4 februari) och Örnsköldsvik (9–11 mars).

FollowUs Längdlandslaget är en betaltjänst som kostar 99 kr/månad, utan bindningstid. I dagsläget finns det sex avsnitt på tjänsten och ett nytt avsnitt publiceras varje dag, året om.

Länk: www.sportlib.se.


Tävlingar och Evenemang

 20/10/2018KarlskronarullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 30/11/2018Skidläger på Ormberget, LuleåLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
 08/02/2019Tjejhelg på snö i FalunLängdåkning
 17/02/2019Haldo Hanssons minneLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör