Annonsör
AnnonsörAnnonser
Det var en tät kamp mellan Jesper Modin, Anton Hedlund och Anton Lindblad på slutsträckan av SM-stafetten. Lindblad var starkast och grejade guldet till Hudiksvalls IF. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Det var en tät kamp mellan Jesper Modin, Anton Hedlund och Anton Lindblad på slutsträckan av SM-stafetten. Lindblad var starkast och grejade guldet till Hudiksvalls IF. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Formstark Lindblad avgjorde för Hudiksvall

Anton Lindblad fick förtroendet att avsluta för favorittippade Hudiksvall i SM-stafetten.
Och Göteborgaren Lindblad klarade det med glans.
– Det var väldigt jobbigt men väldigt skönt att fixa det, sa Anton när guldet var klart.

När Anton åkte världscupen i Tjeckien i helgen var formen långt borta. Men lagom till SM i Piteå är den på plats. Brons på 15 kilometer i går och nu guld i stafetten tillsammans med Anders Södergren och Daniel Richardsson.

– Jag hade en tanke på att köra hårt från start men dom andra hängde med bra så då tänkte jag att ut på sista varvet lägger jag mig bakom, berättade Anton.

– När Jeppe (Jesper Modin för Piteå Elit) ryckte i sista backen så hängde jag med och sen kunde jag gå om och köra hårt och få de meter som behövdes innan upploppet. Det var väldigt jobbigt men väldigt skönt att fixa det, fortsatte Anton.

Hur gick tankarna innan loppet?
– Jag vet ju att Daniel och Anders är rutinerade och duktiga så jag förstod ju att jag skulle ha ett bra läge på guldet. Jag har aldrig varit i den här situationen förut. Jättekul att få chansen – och att kunna ta tillvara på den också.

– Det är det här man tränar för. Så här mycket publik och få avgöra och vinna ett SM-guld det känns ju härligt.

anton_jublar.jpg

Saken en klar och Lindblad kan jubla. Där bakom grejar Hedlund silvret före Modin. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vad kommer formen ifrån? Senast i världscupen var du inte så här pigg?
– Det här med form är så svårt. Jag tyckte det kändes bra i Tjeckien också men då gick det inte alls. Jätteskönt att få ut det man kan nu. Det betyder mycket och det är ju världscuplopp kvar som man hoppas på nu, berättade Lindblad.

Förstasträckans Anders Södergren och andrasträckan Daniel Richardsson var förstås mycket nöjda med sin slutman. Man kunde kanske tänkt sig att Richardsson skulle gå ifrån på andra men det var inte så lätt.

– Jag försökte gå ifrån men de andra gled ikapp. Det var svårt att få en lucka. Det är en så pass lätt bana jämfört med gårdagen. Mycket flacka partier och ganska snabba utför där man hinner komma ikapp även om man släpper på krönet. Det trycks ihop hela tiden, berättade Richardsson.

Hela stafetten var händelserik och spännande från start med en del uppstickarlag. Slutsträckans kamp mellan Hudiksvall Falun Borlänge och hemmalaget Piteå Elit var rafflande även om Lindblad kunde avgöra innan upploppet.

Kampen om silvret där bakom var stenhård och här klarade reserven Anton Lindblad sitt uppdrag med glans. Tänkte slutmannen Oskar Svensson hade insjuknad och Anton fick förtroendet av avsluta efter Gustav Eriksson och Simon Andersson.

– Det var riktigt kul att få ansvaret och köra sista sträckan. Jag tycker jag körde riktigt bra faktiskt. Lite tunga ben sen gårdagen och är kanske inte i superform men jag bet mig fast och fixade en silverpeng. Jag är riktigt nöjd med det, sa Hedlund.

– Jag förstod att vi skulle ligga med efter Gustav och Simon åkt. Det är ju det här man vill, det är hur kul som helst. Tråkigt att inte kunna ta guldet men man har ju många år på sig, fortsatte den 22-årige Falun Borlänge-åkaren.

Där bakom åkte Anders Jonsson starkt för Stockvik och knep fjärdeplatsen. En snabbare åkte Carl Quiklund som förde Östersunds SK till femteplatsen.

Resultatlista finns här.

herrstafett_medaljer.jpg
Medaljörerna från Falun Borlänge, Hudiksvall och Piteå Elit. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.


Tävlingar och Evenemang

 19/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör