Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

FREDRIK ÖSTBERG väljer att trappa ner sin elitsatsning. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

FREDRIK ÖSTBERG väljer att trappa ner sin elitsatsning. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Fredrik Östberg lägger av

Vid 31 års ålder väljer Fredrik Östberg att trappa ner på sin elitsatsning och satsa på jobbet.
Den fd stockholmaren ansågs som junior vara en av Sveriges största talanger någonsin och han har nått landslaget som senior. Men de stora internationella framgångarna har uteblivit.

Sista stora tävlingen blev troligen femmilen vid SM i Skellefteå i mars, där Fredrik slutade sjua.
- I fortsättningen kommer jag på sin höjd att vara en glad motionär, säger Fredrik till Dalarnas Tidningar.
Men det är inget beslut som kommer i hastigt mod för Fredrik.
- Jag bestämde mig faktiskt redan före den senaste säsongen att det skulle bli min sista. Och det beslutet har jag inte ångrat utan känner att det är rätt, säger Fredrik som i stället kommer att satsa mer på arbetet i sin fars företag i Avesta.
Hans motivation räcker inte för fortsatt satsning. Det trots en säsongsavslutning som bland annat gav segrar i ICA-loppet i Åsarna och seger i Engelbrektsloppet.
Fredrik Östberg har alltid varit en åkare som funnits med långt framme i Vasaloppet. I vintras var han femma, endast 38 sekunder efter segraren Jörgen Brink.
- Det kanske blir något i framtiden som motionär men det blir definitivt inget i vinter i alla fall, säger han till DT-sporten.
- Trots att jag viste att det ar sista säsongen gick det faktiskt ganska lätt att motivera sig. Kanske för att jag visste det var den sista satsningen. Jag befarade faktiskt att det skulle ha varit svårare än det var.

Klubben tappar
Med Fredrik Östberg borta tappar Falun-Borlänge SK ytterligare en toppåkare och börjar nu tunnas i leden. Oroväckande med tanke på att Falun nyss har tilldelats skid-VM 2015 och skulle behöva en stark trupp att visa upp på hemmaplan.
Sedan tidigare har Hanna Brodin gått till Åsarna IK och Annika Löfström återvänt till moderklubben Årsunda IF.
- Jag hade nog knappast varit VM-aktuell då men det är ju trist när några av de unga talangerna försvinner från klubben. Men de har väl alla sina olika anledningar till att de flyttar, säger Fredrik, som under karriären har haft en stor fan och medhjälpare i sin pappa Hans.
Storebror Mikael, 33, kommer dock att satsa vidare. Han har en världscupseger i sprint i sin karriär (från Linz i Österrike). Fredrik kommer att hjälpa till både med “Mickes” satsning och i klubben.
Falun-Borlänge SK kommer den här veckan att presentera en gemensam framtid tillsammans med Falu IK och Domnarvets GoIF. Vi återkommer om det.
 

Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 23/02/2019Umeå stadssprintLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör