Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
EMMA WIKÉN var en av de svenska tjejerna som väcktes av ett gäng fulla tyska backhoppare. Hon startar inte idag enligt uppgifter till langd.se. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN
EMMA WIKÉN var en av de svenska tjejerna som väcktes av ett gäng fulla tyska backhoppare. Hon startar inte idag enligt uppgifter till langd.se. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Fulla tyskar förstörde tjejernas VM-uppladdning

De svenska U23-tjejerna fick oväntat besök i natt.
En gäng fulla tyska backhopparna stövlade in på svenskornas rum vid 4-tiden i morse och förstörde uppladdningen inför dagens dubbeljakt.
Emma Wikén från Åsarna kommer inte till start.

- Jag såg några som försvann från hotellet vid halvfem tiden i morse, säger den svenske vallarnen Ulf Rotvold.
- Men jag trodde det var någon som bodde på hotellet och reagerade inte. Efteråt fick jag reda på vad det var och de svenska tjejerna var riktigt skärrade.
Enligt vad langd.se erfar hade de tyska backhopparna – som var färdiga med sina tävlingar – festat till ordentligt och tagit sig helt in på rummen där de svenska tjejerna låg och sov.
Den svenska lagledningen har rapporterat händelsen till arrangören av JVM och U23-VM i Otepää och det återstår att se om det får några konsekvenser för dom inblandade.
Ulf Rotvold säger till langd.se att Emma Wikén inte startar i dagens dubbeljakt – vilket gör att de svenska inslagen endast blir Lisa Larsen och Jennie Öberg på damsidan.
 

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.