Annonsör
AnnonsörAnnonser
Marit Björgen samarbetar med Craft i satsningen mot OS 2018. FOTO: Craft.

Marit Björgen samarbetar med Craft i satsningen mot OS 2018. FOTO: Craft.

Fyraårskontrakt med Craft för Björgen

Världens bästa längdskidåkare Marit Björgen har tecknat ett 4-årigt kontrakt med det svenska sportvarumärket Craft.
Det nyligen undertecknade avtalet innebär att den norska superstjärnan kommer att använda Crafts tränings- och tävlingsplagg från 1 maj 2014 till och med OS i Sydkorea 2018.

– Jag har alltid varit mycket noggrann med min utrustning, säger Marit Björgen.

– Det har därför varit viktigt för mig att hitta en leverantör av skidkläder som jag kan lita på och som jag vet har den kvalitet som krävs för att jag ska kunna prestera optimalt. Om jag ska kunna vinna de största tävlingarna måste jag träna med de bästa skidåkarna, vara med i det bästa laget och självklart även ha tillgång till de bästa tränings- och tävlingskläderna. Det är ingen slump att jag valde Craft.

På Craft är man naturligtvis mycket nöjd med att inleda ett samarbete med världens bästa längdskidåkare.

– Vi är såklart mycket stolta över att ha nått denna överenskommelse och jag måste erkänna att jag är väldigt glad över att Marit har visat detta förtroende för oss, säger Anders Corwin Bristol, en nöjd försäljnings- och marknadschef på Craft Norge.

– Att hon har valt oss på grund av vår produktkvalitet är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb. Jag måste också säga att jag är otroligt imponerad av Marits professionella inställning i allt hon gör.

Inspirerad av Kalla
Under de senaste åren har Marit haft en nära träningsrelation med Charlotte Kalla, som också är en del av Craft-familjen. De två skidåkarna har utbytt en hel del erfarenheter om träning och utrustning, och det råder ingen tvekan om att Marit har påverkats i sitt val av en ny samarbetspartner.

– Charlotte har visat mig mycket av funktionen i Crafts kläder och berättat hur hon har ett nära samarbete med produktutvecklarna på företaget. Nu får jag också vara en del av denna utveckling och aktivt vara med och testa olika produkter, vilket jag ser fram emot, säger Marit.

En vikitg del i utvecklingsprocessen
Den tidigare OS-mästaren i sprint Björn Lind är ansvarig för Crafts produkter inom längdskidåkning, och han har stora planer för samarbetet med Marit.

– För oss är det viktigt att samarbeta med de bästa idrottarna för att kunna utveckla de bästa kläderna. Elitidrottare tillbringar många timmar i sina träningskläder och har stora krav när det gäller funktion och komfort. Deras feedback är mycket värdefull i utvecklingen av vår design, teknologi och kvalitet. Marit kommer att spela en viktig roll i denna process, säger Björn Lind.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör