Annonsör
AnnonsörAnnonser
Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig Alla på snö och Carolina Klüft, projektledare GEN-PEP. FOTO: Lotte Jernberg/Svenska Skidförbundet.

Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig Alla på snö och Carolina Klüft, projektledare GEN-PEP. FOTO: Lotte Jernberg/Svenska Skidförbundet.

GEN-PEP ny samarbetspartner till Alla på snö

GEN-PEP arbetar för att barn och ungdomar ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv.
Något som stämmer mycket väl med Svenska Skidförbundets och Skidrådets projekt Alla på snö, genom samarbete kan vi nå snabbare resultat.

– GEN-PEP har valt att inleda ett samarbete med Svenska Skidförbundet eftersom Alla på Snö är en fantastisk verksamhet där fjärdeklassare får chansen att uppleva rörelseglädje på snö, säger Carolina Klüft projektledare på GEN-PEP.

För att få till en förändring så att fysisk aktivitet blir en naturlig del under skoldagen utbildar Svenska Skidförbundet lärare, gymnasieungdomar, grundskolans fjärdeklassare samt föreningar för att på så sätt omsätta teorin i praktiken.

– Precis som GEN-PEP vet vi att kommuner i samarbete med idrottsföreningar kan göra mycket för barn och ungdomar genom att skapa bra förutsättningar i närmiljö. Tillsammans kan vi påverka samhällsstrukturen för en ökad aktiv livsstil, säger Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

alla_pa_sno.jpg
Alla på snö på Gärdet i Stockholm. FOTO: Lotte Jernberg/Svenska Skidförbundet.

Det är viktigt att anpassa aktiviteter efter elevernas olika förutsättningar och vilja. Alla på snö arbetar efter en trappstegsmodell, där små trappsteg av att lyckas ger förutsättningar för att utövaren ska vilja fortsätta att vara fysiskt aktiv hela livet – varje dag.

GEN-PEP är ett initiativ med barns och ungdomars fysiska aktivitet i fokus. De ser till möjligheterna att stärka viljan till fysisk aktivitet, något som rimmar helt med Svenska Skidförbundets intention att skapa trygga och inspirerande miljöer att utmanas och lyckas i.

– Jag älskar vinteraktiviteter och njuter verkligen av att glida fram på skidor genom ett snötäckt landskap. Jag hoppas att Alla på snö ska ge så många barn som möjligt chansen att upptäcka skidåkning och framför allt nya roliga sätt att röra på sig, säger Carolina Klüft.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör