Annonsör
AnnonsörAnnonser
Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig Alla på snö och Carolina Klüft, projektledare GEN-PEP. FOTO: Lotte Jernberg/Svenska Skidförbundet.

Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig Alla på snö och Carolina Klüft, projektledare GEN-PEP. FOTO: Lotte Jernberg/Svenska Skidförbundet.

GEN-PEP ny samarbetspartner till Alla på snö

GEN-PEP arbetar för att barn och ungdomar ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv.
Något som stämmer mycket väl med Svenska Skidförbundets och Skidrådets projekt Alla på snö, genom samarbete kan vi nå snabbare resultat.

– GEN-PEP har valt att inleda ett samarbete med Svenska Skidförbundet eftersom Alla på Snö är en fantastisk verksamhet där fjärdeklassare får chansen att uppleva rörelseglädje på snö, säger Carolina Klüft projektledare på GEN-PEP.

För att få till en förändring så att fysisk aktivitet blir en naturlig del under skoldagen utbildar Svenska Skidförbundet lärare, gymnasieungdomar, grundskolans fjärdeklassare samt föreningar för att på så sätt omsätta teorin i praktiken.

– Precis som GEN-PEP vet vi att kommuner i samarbete med idrottsföreningar kan göra mycket för barn och ungdomar genom att skapa bra förutsättningar i närmiljö. Tillsammans kan vi påverka samhällsstrukturen för en ökad aktiv livsstil, säger Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

alla_pa_sno.jpg
Alla på snö på Gärdet i Stockholm. FOTO: Lotte Jernberg/Svenska Skidförbundet.

Det är viktigt att anpassa aktiviteter efter elevernas olika förutsättningar och vilja. Alla på snö arbetar efter en trappstegsmodell, där små trappsteg av att lyckas ger förutsättningar för att utövaren ska vilja fortsätta att vara fysiskt aktiv hela livet – varje dag.

GEN-PEP är ett initiativ med barns och ungdomars fysiska aktivitet i fokus. De ser till möjligheterna att stärka viljan till fysisk aktivitet, något som rimmar helt med Svenska Skidförbundets intention att skapa trygga och inspirerande miljöer att utmanas och lyckas i.

– Jag älskar vinteraktiviteter och njuter verkligen av att glida fram på skidor genom ett snötäckt landskap. Jag hoppas att Alla på snö ska ge så många barn som möjligt chansen att upptäcka skidåkning och framför allt nya roliga sätt att röra på sig, säger Carolina Klüft.

 


Tävlingar och Evenemang

 22/09/2018Dagges Dubbel -Stockholms rullskidsprintRullskidor
 07/10/2018Gålörullen 2018, även DM för StockholmRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör