Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rikard Grip blir sportchef i en svensk olympisk offensiv mot OS 2026 där målet är 20 medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Rikard Grip blir sportchef i en svensk olympisk offensiv mot OS 2026 där målet är 20 medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Grip och Pichler får nyckelroller i OS-satsning mot 2026

Rikard Grip och Wolfgang Pichler får nyckelroller när Sveriges olympiska kommitté satsar på ett historiskt svenskt medaljregn i vinter-OS 2026

– Det är en olympisk offensiv med satsning mot 2026. Det är hög tid att vi gör ett antal saker för att stärka toppidrotten och gör det vi kan tillsammans med olympiska och paralympiska grenarna, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK på en pressträff enligt TT.

Målet är att 20 medaljer ska bärgas 2026 i Milano-Cortina. Det är sex fler än vid OS i Pyeongchang 2018 och fem fler än OS i Sotji, som var Sveriges mest framgångsrika vinter-OS någonsin med 15 medaljer.

Den före chefen för längdlandslaget Rikard Grip får den nya titeln sportchef med övergripande ansvar för förberedelser. Grips anställs på 100 procent.

Wolfgang Pichler kommer att ansvara för talangutvecklingen för alla vintersporter. Pichlers anställning är på deltid.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...