Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Medaljtrion på 15 kilometer skejt: Simen Hegstad Krüger, silver, Dario Cologna, guld och Denis Spitsov, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Medaljtrion på 15 kilometer skejt: Simen Hegstad Krüger, silver, Dario Cologna, guld och Denis Spitsov, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Guld till Cologna - Hellner åtta

Dario Cologna blev suverän olympisk mästare på 15 kilometer fristil i PyeongChang.
Schweizaren vann 18 sekunder före norrmannen Simen Hegstad Krüger.
– Det blir stora känslor när man lyckas, sa Cologna till Kanal 5 efter guldloppet.
Marcus Hellner blev bäste svensk på åttonde plats efter en snabb avslutning på loppet.

Cologna var sliten på slutet och tappade lite tid mot slutlige tvåan Krüger och bronsmannen Denis Spitsov från Ryssland.

– Det är så stort att få vinna en guldmedalj och att vara i topp tre i tre OS i är inte lätt. Jag har lagt ner så mycket jobb och det gör att det blir stora känslor när man lyckas, sa Cologna till Kanal 5.

Marcus Hellner blev åttonde man i loppet efter bra fart på slutet av loppet.

Med fem kilometer kvar var Hellner tionde man och hade då 48,7 sekunder upp till Cologna. I mål var marginalen 38,7 sekunder till guldvinnaren.

– Jag förstod att det var ganska tajt. Jag kände att jag var efter och efter halva loppet drog jag på och då svarade kroppen bra. Så man kanske skulle ha dragit på tuffare i början, sa Hellner till SportExpressen.

– Jag har laddat länge och är i bättre form än jag varit tidigare i vinter men det räckte inte helt enkelt. De andra är lite för starka, fortsatte Hellner.

– Det är klart att man är besviken och tom. Jag är inte nöjd. Jag hade hoppats på pallen, sa Marcus vidare.

Marcus Hellner i mål som åttonde man. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Marcus Hellner i mål som åttonde man. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Calle Halfvarsson öppnade bäst av svenskarna. Halvvägs var han sjua och då bara fyra sekunder bakom Krüger som tog silvret.

– Det var tungt... återigen. Det är tråkigt. Känns som att det börjar bli en vana att stå här och säga att man är i dålig form, kommenterade Calle för Sportbladet.

– Det känns tråkigt. Det är tyvärr en formfråga. Jag var riktigt trött efteråt, fortsatte Calle.

Calle var i mål minuten bakom Cologna på nionde plats. Daniel Rickardsson slutade elfte plats, elva sekunder efter Halfvarsson. Jens Burman blev 19:e man 20 sekunder efter Rickardsson.

Liveresultat finns här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...