Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Iivo Niskanen tog Finlands första guld i PyeongChang efter en suveränt genomförd femmil. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.
Iivo Niskanen tog Finlands första guld i PyeongChang efter en suveränt genomförd femmil. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Guld till Niskanen - Rickardsson sjua

Finlands Iivo Niskanen gjorde en suverän OS-femmil och tog guldet före ryske åkaren Alexander Bolsjunov. Bronset till en annan ryss, Andrej Larkov.
– Det här var säsongens bästa skidåkning från min sida, sa guldmedaljören till finska YLE.

Niskanen drog ifrån övriga fältet efter drygt halva loppet. Vid dryga tre mil hade han en ledning på 14 sekunder före Bolsjunov. Ryssen kom sedan ifatt men avgörandet i loppet blev kom när Niskanen valde att byta skidor med ett varv kvar.

Niskanen kom snabbt ikapp Bolsjunov igen då han hade klart bättre glid än ryssen på sina ”nya” skidor.

Med drygt en kilometer kvar skapade Niskanen lucka i en utförskörning och drog sedan ifrån ryssen och kunde defilera över upploppet.

– Det är en känsla av lättnad. Det här var säsongens bästa skidåkning från min sida. Jag kände redan under stafetten att jag hade mycket att ge, berättade Niskanen för YLE.
Daniel Rickardsson låg 21:a vid tre mil men avslutade mycket starkt och avancerade till sjunde plats i mål.

– Jag bytte skidor efter fyra varv, och fick väldigt bra skidor. På slutet gick det bra. Jag ville göra en fin avslutning, men tyvärr var det för sent, kommenterade Daniel för Kanal 5.

Daniel Rickardsson avslutade starkt och blev sjua på OS-femmilen. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.
Daniel Rickardsson avslutade starkt och blev sjua på OS-femmilen. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Jens Burman blev 21:a och Viktor Thorn 40:e. Calle Halfvarsson bröt loppet.

– Jag är trött, även att det inte gått speciellt fort. Jag har bara inte energin i kroppen, säger Calle Halfvarsson till Kanal5.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...