Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Iivo Niskanen tog Finlands första guld i PyeongChang efter en suveränt genomförd femmil. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.
Iivo Niskanen tog Finlands första guld i PyeongChang efter en suveränt genomförd femmil. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Guld till Niskanen - Rickardsson sjua

Finlands Iivo Niskanen gjorde en suverän OS-femmil och tog guldet före ryske åkaren Alexander Bolsjunov. Bronset till en annan ryss, Andrej Larkov.
– Det här var säsongens bästa skidåkning från min sida, sa guldmedaljören till finska YLE.

Niskanen drog ifrån övriga fältet efter drygt halva loppet. Vid dryga tre mil hade han en ledning på 14 sekunder före Bolsjunov. Ryssen kom sedan ifatt men avgörandet i loppet blev kom när Niskanen valde att byta skidor med ett varv kvar.

Niskanen kom snabbt ikapp Bolsjunov igen då han hade klart bättre glid än ryssen på sina ”nya” skidor.

Med drygt en kilometer kvar skapade Niskanen lucka i en utförskörning och drog sedan ifrån ryssen och kunde defilera över upploppet.

– Det är en känsla av lättnad. Det här var säsongens bästa skidåkning från min sida. Jag kände redan under stafetten att jag hade mycket att ge, berättade Niskanen för YLE.
Daniel Rickardsson låg 21:a vid tre mil men avslutade mycket starkt och avancerade till sjunde plats i mål.

– Jag bytte skidor efter fyra varv, och fick väldigt bra skidor. På slutet gick det bra. Jag ville göra en fin avslutning, men tyvärr var det för sent, kommenterade Daniel för Kanal 5.

Daniel Rickardsson avslutade starkt och blev sjua på OS-femmilen. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.
Daniel Rickardsson avslutade starkt och blev sjua på OS-femmilen. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Jens Burman blev 21:a och Viktor Thorn 40:e. Calle Halfvarsson bröt loppet.

– Jag är trött, även att det inte gått speciellt fort. Jag har bara inte energin i kroppen, säger Calle Halfvarsson till Kanal5.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Olle Jonsson vann fristilssprinten i Bruksvallarna på söndagen. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Truu och Jonsson fixade dubbel för Trillevallen

Stine Lise Truu och Olle Jonsson dominerade söndagens sprinttävlingar i Bruksvallarna. De båda åkarna från Trillevallens SK vann båda i såväl kvartsfinal, semifinal och final.