Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.

Hårda kamper på Stockholms rullskidsprint

Stockholms rullskidsprint, tillika öppet DM, har avgjordes på lördagen i södra Stockholm. Tävlingen går också under namnet Dagges Dubbel, efter skidledaren Dag ”Dagge” Svensson.
– Med Dagges Dubbel erbjuder vi en kompakt och annorlunda rullskidtävling för åkare i alla åldrar, säger tävlingsledaren Olof Ekberg från arrangerande Nacka Värmdö SK.

Del ett i tävlingen avgjordes i fri stil på sprintovalen vid Gubbängens IP och del två i ett backrace i klassisk stil vid närliggande Högdalstoppen.

– I år vände vi oss till flera skidgymnasier med inbjudan och glädjande nog skickade Mora skidgymnasium en minibuss med elever. Det var en upplevelse inte minst för de yngre i distriktet att få se de här åkarna tävla och med tanke på det växande skidintresset i Stockholm är det bra för skidgymnasier att göra lite PR för sina verksamheter, säger Olof Ekberg.

I flera klasser blev kampen om slutsegern hård. I D17-39 lyckades Erica Lavén, Täby IS, vinna före sin klubbkompis Tove Karlsson och i H17-39 var det en kamp till sista stavtag innan Johan Ekberg, Nacka Värmdö Skidklubb lyckades pressa sig förbi Truls Gisselman, Rehns BK.

Övriga klassegrare: Alva Widegren, Mälarö SOK i D 13-14, Noomi Zeffer, Mälarö SOK i D 9-10, Erik Nederheim, Täby IS SK i H 13-14, Lars Martinsson, Nacka Värmdö SK i H 40 och Gustav Eggöy, Huddinge SK i H 9-10.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Krüger suverän vinnare i Davos - Häggström 15:e

Olympiamästaren på skitahlon 2018 Simen Hegstad Krüger var tillbaka i gammal god form och vann 15 kilometer skejt i Davos i suverän stil. Johan Häggström blev bäste svensk på 15:e plats – En fantasti...
Linn Sömskar åkte in som tvåa på 10 kilometer skejt vid Skandinaviska cupen i Finland. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Linn Sömskar tvåa i Vuokatti

Linn Sömskar var startast av de svenska åkarna vid Skandinaviska cupen i Vuokatti, Finland på söndagen. IFK Umeå-åkaren var tvåa på 10 kilometer skejt nära halvminuten bakom norskan Julie Myhre.
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.

Hanna Öberg tvåa i Hochfilzen

Från startposition fem klättrade Hanna Öberg till andra plats på jaktstarten i Hochfilzen, Österrike. Vann gjorde Norges Tiril Eckhoff. – Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktn...