Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.

Hårda kamper på Stockholms rullskidsprint

Stockholms rullskidsprint, tillika öppet DM, har avgjordes på lördagen i södra Stockholm. Tävlingen går också under namnet Dagges Dubbel, efter skidledaren Dag ”Dagge” Svensson.
– Med Dagges Dubbel erbjuder vi en kompakt och annorlunda rullskidtävling för åkare i alla åldrar, säger tävlingsledaren Olof Ekberg från arrangerande Nacka Värmdö SK.

Del ett i tävlingen avgjordes i fri stil på sprintovalen vid Gubbängens IP och del två i ett backrace i klassisk stil vid närliggande Högdalstoppen.

– I år vände vi oss till flera skidgymnasier med inbjudan och glädjande nog skickade Mora skidgymnasium en minibuss med elever. Det var en upplevelse inte minst för de yngre i distriktet att få se de här åkarna tävla och med tanke på det växande skidintresset i Stockholm är det bra för skidgymnasier att göra lite PR för sina verksamheter, säger Olof Ekberg.

I flera klasser blev kampen om slutsegern hård. I D17-39 lyckades Erica Lavén, Täby IS, vinna före sin klubbkompis Tove Karlsson och i H17-39 var det en kamp till sista stavtag innan Johan Ekberg, Nacka Värmdö Skidklubb lyckades pressa sig förbi Truls Gisselman, Rehns BK.

Övriga klassegrare: Alva Widegren, Mälarö SOK i D 13-14, Noomi Zeffer, Mälarö SOK i D 9-10, Erik Nederheim, Täby IS SK i H 13-14, Lars Martinsson, Nacka Värmdö SK i H 40 och Gustav Eggöy, Huddinge SK i H 9-10.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...