Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Olsson under träning i VM-spåren i Lahtis. Det blir spännande att se vad Johan räcker till i dagens VM-lopp. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Johan Olsson under träning i VM-spåren i Lahtis. Det blir spännande att se vad Johan räcker till i dagens VM-lopp. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Har Johan Olsson form för medalj?

Idag händer något som många skidentusiaster väntat länge på - Johan Olsson står på startlinjen i en tävling. Det händer ju inte så ofta.
Johan som är regerande världsmästare på 15 kilometer. I Falun för två år sedan tog han guldet i fri stil. Ska han idag klara av att försvara guldet i klassisk stil?

Senast Olsson tävlade var på världscupen i Ulricehamn 21-22 januari. Då med ett klart tveksamt besked. Johan blev 48:a på 15 kilometer fri stil.

Utifrån det kan man inte sätta Olsson som medaljkandidat. Men Johan Olsson har gjort det ”omöjliga” förr och kan göra det igen.

Johan har friplats på distansen som regerande mästare. Därför kommer Sverige till start med fem åkare där de övriga fyra är: Emil Jönsson, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson och Jens Burman.

Rickardsson har haft dagens distans som huvudmål för VM. Har han nu hittat formen kan det räcka långt.

Halfvarsson har sökt det där riktiga toppformen. Har Calle hittat fram nu så kan det givetvis räcka långt.

Emil Jönsson vann distansen på SM men känns som det svagaste svenska kortet nu. Då tror vi mer på duktige klassikern Jens Burman nu i sitt första VM.

Martin Johnsrud Sundby är huvudfavorit i dagens lopp då Sergey Ustiugov inte kommer till start i loppet. Ska Sundby idag ta sitt första individuella mästerskapsguld.

Några av han hårdaste utmanare är landsmännen Didtrik Tönseth, Niklas Dyrhaug och inte minst superjunioren Johannes Hösflot Kläbo.

Den kanske hårdaste utmanaren om guldet är hemmahoppet Iivo Niskanen. Att han är i grym form såg vi när han åkte ikapp Emil Iversen på slutsträckan av sprintstafetten innan den olyckliga kraschen med Iversen. En finländare till vill blanda sig i leken, Matti Heikkinen. Matti vann distansen på VM 2011 men har inte visat toppform än på VM. Kanske slår han till idag igen.

De svenska herrarnas startnummer startider (svensk tid):

18. Emil Jönsson 12.54.00
44. Calle Halfvarsson 13.07.00
52. Johan Olsson 13.11.00
54. Daniel Rickardsson 13.12.00
58. Jens Burman 13.14.00

Startlista finns här

 

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...