Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Maria Gräfnings tvåa och Helene Söderlund etta. Skidtjejerna var starkast i Orsakajt´n på midsommarafton. FOTO: Johan Trygg.

Maria Gräfnings tvåa och Helene Söderlund etta. Skidtjejerna var starkast i Orsakajt´n på midsommarafton. FOTO: Johan Trygg.

Helene spurtade ner Maria i Orsa

Sedvanligt var det många skidåkare i farten då Orsa SK och Orsa IF arrangerade Orsakajt´n och Orsabajk´n på midsommarafton.
Bäst form visade IFK Moras Helene Söderlund som knäckte Falun-Borlänges Maria Gräfnings på upploppet inne på Lillåvallens idrottsplats.
- Jag var väldigt pigg idag. Jättekul med en seger, sa Helene efter målgång.

Orsakajt´n och Orsabajk´n är både terränglopp och MTB-lopp. Och som vanligt kunde man se många skidåkare i farten under tävlingarna. Damklassen över 15 km började med högt tempo av Anna Haag men när 4-5 km var sprungna var det Helene Söderlund och Maria Gräfnings som fick en lucka bakåt.
Och på sluttampen var det Helene som kunde sega sig ifrån.

- Jag började spurta lite för tidigt. Trodde målet låg lite närmare. Men Helene var starkast idag, sa Maria.
Efter flera års studier i USA är Maria nu tillbaks i Sverige och med Falun som bas går skidsatsningen vidare.
- Känner mig mycket inspirerad. Och loppet idag är jag nöjd med, menade Maria. Som trea och fyra löpte IFK Moras Eva Svensson och Anna Haag in.
- Ett bra träningspass, sammanfattade Anna.

Några skidtjejer valde att springa 6 km-banan och där tog Åsarnas Ida Ingemarsdotter hem segern och som trea sprang klubbkompisen Emma Wikén in.

På herrarnas 15 km räckte inte skidåkarna till. Här var det istället två orienterare i topp. Schweizaren Simon Hodler vann precis före ryssen Artem Panchenko. Båda två representerar IFK Mora OK.
Halvminuten bakom sprang moraskidåkaren Lars Suther in.

- Loppet började ganska lugnt och det passade mig bra. Har haft lite problem med ett knä och inte kunde köra så hård löpning innan, berättade Suther. På slutet fick han ändå ge sig mot de två orienterarna.

Som överraskande sexa hittar vi förre skidåkaren Erik Eriksson som verkar hålla formen bra. Erik var en och en halv minut före Daniel Svensson på sjunde plats. Många skidåkare valde också att köra MTB och här var Håkan Löfström (som numera är mer MTB-åkare) tvåa på 25 km-banan precis bakom Magnus Palmberg.

Resultat finns här.


Tävlingar och Evenemang

 21/08/2018VärnamorullenRullskidor
 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör