Annonsör
AnnonsörAnnonser


Jens Eriksson är en av de svenska åkarna som startar i Blink Classics i kväll och utmanar åkare som bland andra Petter Northug, Dario Cologna, Petter Eliassen och John Kristian Dahl. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vasst startfält i Blink Classics

När norska Blinkfestivalen drar igång i kväll så är det med nya långloppet Blink Classics över 60 kilometer.
I herrklassen är det ett minst sagt mördande startfält som drar iväg. Eller vad sägs om åkare som Petter Northug, Dario Cologna, John Kristian Dahl, Johan Kjölstad, Anders Aukland, Lukas Bauer och Petter Eliassen.
Flera svenskar är med och utmanar också som Fredrik Byström, Martin Johansson, Bill Impola och Jens Eriksson.

Läs mer...
annonsör

Markus Johansson och Fredrik Byström är två av Lager 157 Ski Teams åkare som åker sex mil långa Blink Classics i Norge på onsdag. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Start i World Classic Tour för Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team deltar i veckan i skidfestivalen Blink i Stavangerområdet i Norge.
Teamet kommer på onsdag att starta i det 60 kilometer långa rullskidloppet Blink Classics, som ingår i nystartade långloppscupen World Classic Tour.

Läs mer...
Viktor Thorn har världscup och världscuppoäng som mål till vintern. Han ska också försöka vara med i snacket om en plats till VM i Lahtis. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Thorn räds inte utmaningarna som senior

Viktor Thorn tog steget från junior rakt in i A-landslaget.
Detta efter en säsong där Bengtsfors-sonen som tävlar för Ulricehamns IF gjorde många imponerande lopp - inte minst på senior-SM i Piteå där han utmanade Marcus Hellner om guldet på 30 kilometer skiathlon.

Läs mer...
Hanna Falk, här på väg mot seger i Alliansloppet i fjol, har intervjuats av Sommarskidpratarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hanna Falk hos Sommarskidpratarna

Team Tricepz, träningsteamet med Ludvig Tärning, Pontus Hermansson, Anton Persson och Andreas Svensson ligger inte bara i hårdträning inför vintern. De bjuder också på intervjuer med olika skidåkare i sommar.
Pontus från teamet sätter sig ned och tar en kaffe med olika skidprofiler och pratar om hur det tagit sig där de är idag, vart de är nu och vart de är på väg. Idag har man släppt ett avsnitt med Hanna Falk.

Läs mer...
Laila Kveli förstärker Team Tynell och åker i vinter där tillsammans med sambon Jerry Ahrlin och Rikard Tynell och med Daniel Tynell som teamchef. FOTO: Team Tynell.

Laila Kveli förstärker Team Tynell

Vasaloppsvinnaren Laila Kveli är tillbaka efter sin mammaledighet och laddar just nu inför en ny säsong med Visma Ski Classics.
Förutom det nya livet som tvåbarnsförälder kommer vintern även att innebära fler förändringar. Under säsongen 2016/2017 hoppas hon på ytterligare framgångar med sina nya lagkamrater i Team Tynell.

Läs mer...
Sara Lindborg presenteras idag som åkare i nya svenska långloppslaget Team Serneke. FOTO: Magnus Östh.

Sara Lindborg till Team Serneke

Efter en säsong med helhjärtad satsning mot långloppscupen, Visma Ski Classics, byter nu Sara Lindborg till nya Team Serneke.
Redan i debutsäsongen blev det en fjärdeplats för landslagsmeriterade Sara i långloppens egen världscup.

Läs mer...
Martin Johnsrud Sundby har stängts av för doping efter att ha använt astmamedicinen Ventoline utan dispens. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Martin Johnsrud Sundby avstängd för doping

Martin Johnsrud Sundby har stängts av två månader för doping. Han blir också av med segern i Tour de ski och totala världscupen från 2014/15.
Detta efter att ha använt astmamedicinen Ventoline utan dispens.
– Det är en totalt orimlig dom som faller på mig för en missförståelse av den medicinska apparaten, säger Johnsrud Sundby enligt Expressen.

Läs mer...
Rullskidträning var förstås ett av inslagen när Skidgymnasiet VinterSport i Östersund körde läger för ungdomar. Uppskattade gästtränare var Robin Bryntessons och Johanna Ojala, här i mitten av gänget. FOTO: Vintersportgymnasiet Östersund.

Träningsvilliga ungdomar på läger i Östersund

Ett härligt och träningsvilligt gäng ungdomar från Stockholm i söder till Örnsköldsvik i norr deltog den gångna veckan på Skidgymnasiet VinterSport i Östersunds läger.

Läs mer...
Efter en sjukdomsfylld vinter är nu Calle Halfvarsson tillbaka på banan och med siktet inställt på VM i Lahtis. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Halfvarsson äntligen tillbaka i full träning

Den gångna vinter blev raka motsatsen till vad Calle Halfvarsson tänkt sig.
Sjukdomsproblem förstörde hela säsongen.
– Det var riktigt frustrerande i vintras, berättar Calle för Längd.se.
Nu är Calle tillbaka i full träning och nyckeln är att hålla sig till planen, vara i nuet och inte träna ”för hårt”

Läs mer...
Hugo Jacobsson från Falun Borlänge SK är en av åkarna i det svenska juniorlandslaget som sparar mot de norska juniorerna i Idre om en dryg vecka. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sverige utmanar Norge i Idre

Det svenska juniorlandslaget bjuder in de norska juniorerna till gemensamt sparringsläger i Idre i mitten av juli.
– Det blir fokus på högintensiva pass där åkarna får utmana varandra, säger Martina Höök, ansvarig tränare för juniorlandslaget.

Läs mer...

Tävlingar och Evenemang

 09/09/2016Vasaloppsläger för tjejerLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör