Annonsör
AnnonsörAnnonser


25-26 februari är det dags för Nordiska Ungdomsspelen i Östersund. En av idégivarna till evenemanget är skidprofilen Johanna Ojala.

Nordiska Ungdomsspelen återuppstår i Östersund

Nordiska Ungdomsspelen är en ny tävling och en ny idé byggd på ett historiskt evenemang från 1960-80-talet. Då var det en tävling i längdskidåkning där även backhoppning och nordisk kombination fanns på schemat. I ny tappningen blir det förutom längdskidor även alpint, skidskytte och skidorientering.
En av idégivarna till evenemanget, som genomförs i Östersund 25-26 februari, är välkända skidprofilen Johanna Ojala som brinner för ungdomens utveckling på flera plan.

Läs mer...
annonsör
10–12 november öppnar Vasaloppsarenan för skidåkning i Mora med sparad snö.

Öppningshelg i Vasaloppsarenan 10–12 november

Tack vare sparad snö öppnar Vasaloppsarenan för skidåkning i Mora redan torsdag den 10 november. Det blir en helg med många spännande aktiviteter, produktnyheter, prova på-kurser, gratis föreläsningar med mera.
”Välkommen att åka skidor hos oss och ta del av andra spännande erbjudanden från våra samarbetspartners”, skriver Vasaloppet i ett pressmeddelande.

Läs mer...
I vinter sänds Vinterstudion för tionde säsongen. André Pops delar programledarskapet med Yvette Hermundstad. FOTO: Jan Danielsson/SVT.

Tionde säsongen av Vinterstudion närmar sig

19-20 november drar Vinterstudion igång sina sändningar när den svenska längdpremiären går av stapeln i Bruksvallarna
– Tionde säsongen av Vinterstudion ser ut att kunna bli den hetaste hittills. Dels med nyhetsläget runt Norge, världens bästa – och just nu mest ifrågasatta – längdskidnation och dels genom de många svenskarna som jagar världscupsegrar och VM-medaljer, säger André Pops på SVT Sports hemsida.

Läs mer...
I den norska vallabussen har åkarna använt nebulisator för att ta luftrörsvidgande läkemedel och saltvattenslösning under sprinttävlingar. FOTO: Längd.se.

Norska åkare medicinerar i vallabussen

Norska Aftenposten skriver att norska landslagsåkare medicineras med astmamedicin i vallabussen under pågående tävlingar.
En så kallad nebulisator, en apparat som hjälper till att ta luftrörsvidgande läkemedel, har använts av det norska landslaget under sprinttävlingar. Enligt landslagschefen Vidar Löfshus användes maskinen efter prologen och före heaten vid sprinttävlingar skriver Aftenposten.

Läs mer...
Thomas Söderberg fixar slip och glid åt Lager 157 Ski Team men slipar också skidor åt motionärer och andra elitåkare. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Thomas slipar och vallar för glatta livet

Att skidorna är mycket viktiga för framgångar i skidspåret står väl helt klart för alla.
Lite i skymundan bakom alla snabba skidåkare finns alltid duktiga skidslipare och vallare - en av dessa är Thomas Söderberg.
– Jag tycker detta är väldigt roligt och intressant och gillar att testa och jämföra nya slipar och försöka hitta egna varianter, säger Thomas som bland annat slipar och vallar skidorna åt långloppslaget Lager 157 Ski Team.

Läs mer...
Jimmy Birklin, ny VD för Svenska skidspelen, signalerar för ett nytänkande när det gäller skidfesten i Falun. FOTO: Svenska Skidspelen.

Nytänkande präglar vinterns skidfest i Falun

Dags för nystart för Svenska Skidspelen och världscuptävlingarna i Falun! Den signalen kommer från Jimmy Birklin, ny VD för Svenska skidspelen, när drygt tre månader återstår till vinterns arrangemang (28-29 januari):
– Vi ska på ett nytt sätt arrangera ett långsiktigt och hållbart arrangemang, som är bättre anpassat efter de aktuella förutsättningarna. Det skapar en ekonomisk grund för framtida skidspel och VM-tävlingar.

Läs mer...
Falun-Borlänge SK:s Oskar Svensson är en av många landslagsåkare från A-, U och J-lag som tränar tillsammans på Idre Fjäll kommande vecka. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Unikt läger för längdlandslaget

I helgen samlas Marcus Hellner, Hanna Falk och de andra landslagsstjärnorna i Idre Fjäll. För första gången på ett landslagsläger ska de träna sida vid sida med juniorlandslaget.
– Vi vill skapa förutsättning för våra framtida stjärnor att inspireras av sina idoler, säger förbundskapten Rikard Grip.

Läs mer...
Therese Johaug meddelar i ett pressmeddelande att hon tar avstängningen hårt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaugs första kommentar: ”Jag tar det här hårt”

Therese Johaug har nu kommenterat avstängningen från Antidoping Norge.
– Jag tar det här hårt, men förhåller mig till det. Nu koncentrerar jag mig på det som är viktigast, att jobba för att bli helt frikänd, säger Therese Johaug i ett pressmeddelande från Norges Skidförbund.

Läs mer...
Therese Johaug stängs av två månader meddelar norska nyhetsbyrån NTB. FOTO: Från SVT:s webbsänding av presskonferensen häromveckan.

Therese Johaug stängs av två månader

Norska nyhetsbyrån NTB skriver att Therese Johaug stängs av i två månader för dopning.
Johaug är avstängd i väntan på den slutgiltiga domen
Uppdaterad.

Läs mer...
Längdskidsporten är på väg att medikaliseras för mycket säger den svenske landslagsläkaren Per Andersson i en intervju med Radiosporten. FOTO: Längd.se.

”Pliggen” tycker skidvärlden töjer på gränserna

Svenska längdlandslagets läkare Per ”Pliggen” Andersson har intervjuats av Radiosporten.
– Skidvärlden töjer för mycket på gränserna, säger ”Pliggen” Andersson i intervjun.

Läs mer...

Tävlingar och Evenemang

 26/11/2016StellinloppetLängdåkning
 15/12/2016Skid- & YogalägerLängdåkning
 15/12/2016Vasaloppsläger i VålådalenLängdåkning
 07/01/2017Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 12/01/2017Vasaloppsläger för tjejerLängdåkning
 19/01/2017Vasaloppsläger i BruksvallarnaLängdåkning
 19/01/2017Vasaloppsläger med Tynell ActivityLängdåkning
 25/01/2017MarcialongaLängdåkning
 29/01/2017Tåsjödalen Clsaasic SkiLängdåkning
 02/02/2017Vasaloppsläger i Ulricehamn med Oskar Svärd/Optima SkiLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör