Annonsör
AnnonsörAnnonser


Jörgen Brink fortsätter sin långloppssatsning mot Ski Classics och Vasaloppet i egna Brink Ski Team där en fjärde seger mellan Sälen och Mora hägrar. Med i laget har Jörgen också Bill Impola. FOTO: Brink Ski Team.

Brink startar nytt långloppsteam - med Impola i laget

Den trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink satsar vidare i två år till med ett eget långloppsteam - Brink Ski Team. Med i laget har Jörgen också Bill Impola.
– Tanken på ett eget team har jag haft i flera år. Nu blir det verklighet och det känns spännande och roligt, berättar 42-årige Jörgen för Längd.se.

Läs mer...
annonsör

Den svenska rullskidcupen avgörs i samband med Alliansloppshelgens tre tävlingar. FOTO: Längd.se.

Avslutning på STS Roll cup

Den svenska cupen i rullskidor, STS Roll cup, går i mål i samband med Alliansloppets tre tävlingar i Trollhättan kommande helg. Tidigare har tävlingar genomförs i Torsby i maj och i Norrköping i juli.
Seniorerna tävlar om ett prisbord värt sammanlagt 75 000 kronor och juniorerna tävlar om lägerpaket från Idre Fjäll.

Läs mer...
logo_smaland_sf

Unikt läger i skidsverige lockar många ungdomar!

Helgen 10-11 september anordnas ett unikt träningsläger i småländska Hestra. Smålands Skidförbund har då ett barmarksläger för barn och ungdomar som håller på med alpint eller längdskidåkning.

Läs mer...
Om drygt tre veckor är det dags för SM-avslutning på rullskidor på Gotland. Skejtlopp över 15 kilometer med individuell start och masstart över 52 kilometer i klassisk stil står på programmet för seniorklasserna.

Rullskid-SM på Gotland närmar sig

17-18 september genomförs årets SM-avslutning i rullskidor på Slite, Gotland.
Det blir första gången det arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland.

Läs mer...
2014 vann Johan Kjölstad Alliansloppet före Markus Ottosson och Calle Halfvarsson. Kjölstad och Halfvarsson är med i år igen. Hälopererade Ottosson står på sidan och hejar. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Fantastiskt startfält på Alliansloppet

På lördag 27 augusti är det dags för nionde upplagan av Alliansloppet, världens största rullskidlopp.
Startfältet är minst sagt imponerade.
– Det är roligt att vi har ett så brett arrangemang med landslagsåkare, världselit på långlopp tillsammans med många motionärer, säger Magnus Larsson från Alliansloppet.

Läs mer...
Jimmie Johnsson vann Bessemerrullen förra året. I år får han hårt motstånd av bland andra Fredrik Byström och Rikard Tynell. FOTO: Elvira Eriksson.

Snart dags för andra upplagan av Bessemerrullen

17 september går andra upplagan av Bessemerrullen i  och kring Högbo bruk i Sandviken.
– Vi hoppas att många tar chansen att testa vad sommarens träning gett, säger tävlingsledaren Lars-Erik Enqvist.

Läs mer...
I vinter kommer Calle Halfvarsson att representera moderklubben Sågmyra SK. Första tävlingen i den röd-blå dressen blir vid säsongspremiären i Bruksvallarna i slutet på november. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Halfvarsson om klubbytet till moderklubben

När Svenska Skidförbundet för en dryg vecka sedan presenterade en lista över klubbövergångar landslagets Calle Halfvarsson med på listan med ny klubbadress - moderklubben Sågmyra SK.
Nu berättar Calle för Dalarnas Tidningar om varför han lämnar elitklubben Falun Borlänge SK.
– Jag har alltid velat komma tillbaka till Sågmyra SK och att kunna göra det när jag fortfarande har i världstoppen att göra och inte är en avdankad 45-åring, säger Halfvarsson till dt.se.

Läs mer...
Tobias Westman spurtade hem Höstrullen före i tur och ordning Marcus Johansson, Mattias Bryntesson, Axel Bergsten och Fredrik Ousbäck. FOTO: Hestra IF.

Westman före Johansson i Höstrullen

Veteranen Tobias Westman, IK Stern vann Höstrullen i Borås tätt före en kvartett åkare bestående av Marcus Johansson, Ulricehamns IF, Mattias Bryntesson, Trollhättans SOK samt Axel Bergsten och Fredrik Ousbäck båda IFK Skövde.

Läs mer...
Team Elpex vann Vasastafettens damklass. Längst fram slutsträckans Jenny Larsson tillsammans med kransmasen Johan Wellert. FOTO: Vasaloppet.

Team Elpex vann Vasastafetten

Team Elpex vann damklassen i Vasastafetten i överlägsen stil med ett gäng skidåkartjejer i laget.
Jenny Larsson sprang slutsträckan och hade en marginal på 25 minuter till andraplacerade Solstrålarna när hon nådde målet i Mora.
I herrklassen vann Idrottarrangören Mats Andreassons lag för sjätte året i rad. I det laget sprang skidåkarbröderna Gustav och Jonas Eriksson.

Läs mer...
Jarle Risa vann Ultravasan 90. Här får han segerkyssen av kranskullan Hanna Eriksson, längdåkare och skidorienterare i IFK Mora. FOTO: Vasaloppet Nisse Schmidt.

Jarle Risa och Jasmin Nunige vann Ultravasan 2016

Det blev norsk och schweizisk seger i Ultravasan 90. Norrmannen Jarle Risa tog segern fem minuter före Fritjof Fagerlund, Rånäs 4H, och trea blev amerikanen Patrik Reagan. I damklassen försvarade Jasmin Nunige segern från i fjol och vann överlägset på nya rekordtiden 6.54.32.

Läs mer...

Tävlingar och Evenemang

 01/09/2016Figth for Vasan 2017Längdåkning
 03/09/2016TidaholmsloppetRullskidor
 09/09/2016Vasaloppsläger för tjejerLängdåkning
 17/09/2016BessemerrullenRullskidor
 25/09/2016SkoklosterrullenRullskidor
 14/10/2016Team Tynells TräningslägerLängdåkning
 20/10/2016Vasaloppsläger i ToppklassLängdåkning
 15/12/2016Skid- & YogalägerLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör