Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hudiksvalls IF kan bjuda på fina förhållanden när man arrangerar Volkswagen cup och Scandic cup till helgen. FOTO: Hudiksvalls IF.
Hudiksvalls IF kan bjuda på fina förhållanden när man arrangerar Volkswagen cup och Scandic cup till helgen. FOTO: Hudiksvalls IF.

Hudiksvall redo för cuptävlingar

Till helgen är det dags för cuptävlingar i Hudiksvall. Det är både den seniorcupen Volkswagen cup juniorcupen Scandic cup.
– Det är mycket fina förhållanden i Hudiksvall, trots den senaste  helgens värmebölja med regn, berättar Lasse ”Blixten” Jonsson från arrangerande Hudiksvalls IF.

Hudiksvalls IF står redo för cuptävlingarna för både  juniorer och seniorer till helgen.

– Nu är vi i uppbyggnadsfasen av Vallabyn som är en stor kostsam utmaning för de flesta arrangörer. Totalt rör det sig om ett trettiotal bodar samt uppställningsplatser åt fordon och tält, informerar Lasse Jonsson.

– Även om våran yppersta elit laddar för VM så är det för åkarna strax under en mycket viktig period framöver. Seniorer som visar bra resultat nu blir i allra högsta grad aktuella för nationell grupp vid världscupen i Falun och Scandinavisk  cupen i Madona, Lettland. Juniorerna har ju avverkat sitt VM, men är ju mitt i den nationella cupen och dom har ju även JSM i Sollefteå framför sig, säger ”Blixten”.

Totalställning i Volkswagen cup.

Totalställning i Scandic cup.

Mer info om cuphelgen finns här.

”Glada Hudik är redo att ta emot åkare och publik”, säger Lasse ”Blixten” Jonsson.
”Glada Hudik är redo att ta emot åkare och publik”, säger Lasse ”Blixten” Jonsson.

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.