Annonsör
AnnonsörAnnonser
Team IFK Mora SK satsar på Ski Classics men har även stort fokus på den svenska långloppscupen där åkaren Anders Solin hade fin framgång och slutade som totaltvåa förra säsongen. FOTO: AdaMedia Med Mera.

Team IFK Mora SK satsar på Ski Classics men har även stort fokus på den svenska långloppscupen där åkaren Anders Solin hade fin framgång och slutade som totaltvåa förra säsongen. FOTO: AdaMedia Med Mera.

IFK Mora SK satsar som Pro Team i Ski Classics

IFK Mora bryter trenden i långloppsvärlden och satsar på ett klubblagsteam i Visma Ski Classics i vinter.
Team IFK Mora SK kommer i vinter att åka fem av loppen i Ski Classics men även satsat hårt på den svenska långloppscupen, Björn Dählie Ski Challenge.

Så här skriver klubben i ett pressmeddelande:

Som första svenska skidklubb någonsin har IFK Mora SK beslutat att skapa ett Pro Team i Visma Ski Classics för att på sikt återskapa skidklubbens och bygdens tradition i långloppssammanhang.

Håkan Holmberg, ansvarig för klubbens långloppssatsning, menar att man vill visa den framväxande unga generationen långloppsåkare att det går att stanna i klubbens ideella verksamhet - samtidigt som man är en del av finrummet av tävlingar både i Sverige som ute i Europa. Vi ska göra detta möjligt!

Under denna första säsong kommer teamet att delta i minst fem av deltävlingarna i den internationella långloppscupen. Första deltävlingen i cupen blir La Sgambeda i Livigno, Italien. Årets största mål för teamet blir självklart Vasaloppet på ”hemmaplan" innan traditionsrika Birkenbeinerrennet och Årefjällsloppet knyter ihop Ski Classics-tävlandet. Teamet kommer även finnas på plats under alla deltävlingar i den svenska långloppscupen.

Teamets kärntrupp består av följande herråkare med en lång bakgrund i klubben: Anders Solin, Andreas Holmberg, David Frisk och Lars Suther. Dessa kommer åka samtliga lopp där klubben har full service. Damåkare i teamet är de välmeriterade tjejerna Helene Söderlund och Marika Sundin. För damerna kommer medverkan styras av framgångarna i den traditionella åkningen som i säsongens inledning är huvudfokus. På tillväxt finns klubbens unga nyförvärv Fredrik Hansson från Lillhärdal i Härjedalen.

– Vi kommer också få se våra landslagsstjärnor under några tävlingar och vi har många andra hungriga ”traditionella skidåkare” från klubben att kasta in i hetluften när Ski Classics är i full gång avslutar Håkan Holmberg.


Tävlingar och Evenemang

 20/10/2018KarlskronarullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 30/11/2018Skidläger på Ormberget, LuleåLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
 08/02/2019Tjejhelg på snö i FalunLängdåkning
 17/02/2019Haldo Hanssons minneLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör