Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ebba Andersson på väg mot totalsegern i Volkswagen Tour i Gällivare. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.
Ebba Andersson på väg mot totalsegern i Volkswagen Tour i Gällivare. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Imponerande klättring av Ebba och Marcus

Säg det berg som är för stort för Ebba Andersson, till synes oförskämt pigg korsade hon mållinjen först efter den fruktade monsterklättringen på nästan 400 höjdmeter som avslutade Volkswagen Tour - mäktigt!
– Det var kul men grymt jobbigt, så extremt brant. Har aldrig gjort någonting liknande tidigare, men det har verkligen varit roliga och jättefina tävlingar, hit vill jag komma tillbaka, säger Ebba, som vann touren före Maria Nordström.

I mål var Sollefteååkaren Ebba 43 sekunder före Nordström.

Ebba Andersson klättrade snabbast uppför Dundret. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.
Ebba Andersson klättrade snabbast uppför Dundret. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

– Som sprintåkare hade jag behövt lite fler bonussekunder inför klättringen för att kunna hålla undan, säger Maria, som vann de två första etapperna i touren och gick ut med 31 sekunders ledning inför klättringen.

Ulricehamnsåkaren har ett imponerande tourfacit på sina tre starter, trea, trea, tvåa - jakten på totalsegern fortsätter nästa vår!

Bland herrarna var det som väntat ingen som kunde knäcka Marcus Hellner i klättringen, tredje raka toursegern - king of the hill!

Marcus, som inledde touren med två svaga etapper gick ut 34 sekunder efter ledande Teodor Pettersson i klättringen och satte högsta fart från första stavtag.

– Jag gick nästan ut alltför hårt för att komma ikapp, det blev väldigt jobbigt på slutet men oroligt skönt att jag grejade det, säger Marcus
Viktor Thorn imponerade också stort i den tuffa klättringen, han hängde på Marcus och var bara nio sekunder bakom i mål som tvåa i sin första tourstart - imponerande!

Hemmaåkaren Marcus Hellner vann Volkswagen Tour för tredje året i rad. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.
Hemmaåkaren Marcus Hellner vann Volkswagen Tour för tredje året i rad. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Trea i mål var Karl-Johan Westberg, endast två sekunder bakom Thorn. Fyra Pontus Hermansson som vann inledande sprinten i torsdags. Teodor Peterson gick ut först i jakten men fick nöja sig med sjätte plats, också passerad av Emil Jönsson.

Resultat Dundret Hill Climb.

 

Siste nyheter

Starten för 17:e upplagan av Stråkenloppet i härligt solsken. FOTO: Mullsjö SOK.

Sundström och Gotting segrare i Stråkenloppet

Johanna Sundström, Hestra IF och Martin Gotting, Ulricehamns IF - där har vi segrarna i Stråkenloppet i Mullsjö på söndagen. Sundström tog en solklar seger. Gotting spurtslog Simon Johnsson, IF Hallb...
usm_logga_faik

Snön ute på USM-banan i Falköping

8-10 februari är det dags för ungdoms-SM i Falköping. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingsbanan är snölagd. – Vintern ser ut att greppa Mösseberg under tiden fram till USM så vi känner oss lug...
Östersund Ski Marathon genomfördes i härligt vinterväder på söndagen. FOTO: Österunds SK.

Novak och Bångman vann Östersund Ski Marathon

Det blev solosegrar både herr- och damklassen på Östersund Ski Marathon under söndagen. Max Novak, Offerdals SK, vann herrklassen dryga minuten före Magnus Näslund, IFK Strömsund. Offerdals Evelina B...