Annonsör
AnnonsörAnnonser
Vasaloppet

Nyheter om Vasaloppet, Anmälan, Resultat, Nyheter, TjejVasan, SkejtVasan, HalvVasan, Öppet spår

Nattvasan kommer att genomföras på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora har Vasaloppsorganisationen beslutat på fredagsförmiddagen. FOTO: Vasaloppet.

Nattvasan genomförs på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora!

Vasaloppet har under förmiddagen beslutat att genomföra Nattvasan på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora. Starten sker 20.00 i kväll i Berga by.

Läs mer...
annonsör

Vasaloppet på söndag är första deltävlingen i Visma Nordic Trophy.

Vasaloppet startskottet för Visma Nordic Trophy

Först ut i tävlingen om trofén Visma Nordic Trophy är Vasaloppet nu på söndag 4 mars.
Utmärkelsen delas ut till vinnarna av de fyra sista loppen i Visma Ski Classics, som avslutas med säsongsfinalen i finska Ylläs-Levi.

Läs mer...
Stafettvasans start senareläggs och beslut om Nattvasan genomförs som 90 eller 45 kilometer beslutas fredag förmiddag. FOTO: Vasaloppet.

Hela eller halva Nattvasan? Senarelagd start i Stafettvasan

Det kalla vädret som präglat Vasaloppets vintervecka 2018 så här långt håller i sig och påverkar både Stafettvasan och Nattvasan som arrangeras i morgon fredag den 2 mars.
Stafettvasans start kommer att senareläggas och gällande Nattvasan är beslutet att loppet ska genomföras, antingen som planerat 90 km men med extra säkerhetsåtgärder, eller på halva sträckan, 45 km istället med start i Oxberg.

Läs mer...
Så här tight var det vid tätens målgång på Vasaloppet i fjol. På söndag är det dags för det 94:e Vasaloppet. FOTO: Vasaloppet.

Fakta, statistik, nyheter och kuriosa inför det 94:e Vasaloppet

På söndag den 4 mars 2018 klockan 08.00 går startskottet i Sälen för det 94:e Vasaloppet i ordningen. De 15 800 startplatserna i Vasaloppet 2018 fulltecknades på under fem minuter, när platserna släpptes två veckor efter förra årets lopp.
Totalt har omkring 65 000 deltagare anmält sig till de tio loppen i Vasaloppets vintervecka 2018. Direktsändning av Vasaloppet sker i Sveriges Television för 41:a året.

Läs mer...
På fredag är det dags för andra upplagan av Nattvasan. 1500 tvåmannalag står på start i Berga by. FOTO: Vasaloppet/Nisse Schmidt.

Inför Nattvasan på fredag

3 000 deltagare fördelade på 1 500 tvåmannalag lag är anmälda till 2018 års upplaga av Nattvasan, som startar i Berga by i Sälen klockan 20.00 på fredag kväll.
Nattvasan är en utmaning utöver det vanliga och ett äventyr som många av deltagarna från förra året beskrev som en i det närmaste magisk upplevelse.

Läs mer...
Team Serneke kommer med en stor trupp till Vasaloppet. Bland annat har man förstärkt laget med Pontus Nordström från Östervåla IF som vann den svenska långloppscupen.

Team Serneke med stor trupp till Vasaloppet 

Med bara dagar kvar till vinterns höjdpunkt förstärker Team Serneke laget med ett antal åkare inför resterande del av säsongen.
En av dessa är Pontus Nordström från Östervåla IF som vann den svenska långloppscupen.
Till Stafettvasan kommer dessutom hela sju lag från Serneke att stå på startlinjen.

Läs mer...
Kransmasen Joakim Kullberg har precis hängt på kransen på Maja Pålsson som var först i mål på Ungdomsvasan i D 11-12. FOTO: Vasaloppet.

Kyla och värme i Ungdomsvasan 2018

Elfte upplagan av Ungdomsvasan blev kylslagen till en början.
Vid startplatserna i Hökberg och Eldris var det över 20 minusgrader på morgonen och starttiden för loppen fick flyttas fram en timme till 10.00.

Läs mer...
Katerina Smutná passerade Britta Johansson Norgren strax före mållinjen och vann 30:e Tjejvasan. FOTO: Vasaloppet.

Katerina Smutná spurtvann Tjejvasan 2018

30-årsjubilerande Tjejvasan avgjordes med en spännande spurt på upploppet i Mora.
Tjeckiskan Katerina Smutná kämpade sig förbi Britta Johansson Norgren och vann sin första seger i loppet.

Läs mer...
Starten på Kortvasan 2018. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anton Karlsson snabbast på Kortvasan

Traditionsenligt var det några långloppsess som valde Kortvasan som uppladdning in mot Vasaloppet.
Loppet är ingen tävling men Lager 157 Ski Team-duon Anton Karlsson och Markus Ottosson klämde de tre milen på strax över en timme och 16 minuter.

Läs mer...
logo_TV30

Fakta och statistik inför Tjejvasan 2018

Världens största skidlopp för tjejer fyller 30. På lördag 24 februari klockan 09.00 går starten i Oxberg för den trettionde Tjejvasan, klassisk skidåkning 30 kilometer till Mora. Sveriges Television direktsänder Tjejvasan för sjunde året i följd med start i SVT1 och SVT Play klockan 08.45.

Läs mer...
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör