Annonsör
AnnonsörAnnonser
Vasaloppet

Nyheter om Vasaloppet, Anmälan, Resultat, Nyheter, TjejVasan, SkejtVasan, HalvVasan, Öppet spår

Till Vasaloppets vintervecka lanserar Vasaloppet en egen tv-kana. Vasaloppet.TV.

”Livet i Hökberg” - i Vasaloppets nya playtjänst 

Till Vasaloppets vintervecka 2018 lanserar Vasaloppet, i samarbete med huvudsponsorn IBM, en alldeles egen tv-kanal: Vasaloppet.TV. Där kommer tittarna att kunna följa och ta del av allt som rör Vasaloppet, sommar som vinter, med historiska klipp, tränings- och kosttips och självklart livesändningar under arrangemangen.
Den stora programsatsningen, som har premiär nu till helgen, heter ”Livet i Hökberg” – fyra stycken långa direktsändningar på mellan fem och åtta timmar (!) från Vasaloppskontrollen i Hökberg.

Läs mer...
annonsör

Det blir ett nytt nationsrekord under Vasaloppets vintervecka 2018. Hittills finns 73 nationer i startlistorna. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka 2018

Varje år från och med 2012 har över 60 000 deltagare anmält sig till Vasaloppets vintervecka. Så även i år. Det blir även ett nytt nationsrekord, eftersom hittills 73 nationer finns representerade i startlistorna. 64,4 procent av de anmälda är män och 35,6 procent kvinnor.
Här presenterar vi traditionsenligt anmälningsstatistik inför Vasaloppets vintervecka 2018.

Läs mer...
Vasaloppets kransmas Joakim Kullberg kommer att dela ut kransmasarnas eget hederspris till segraren i Tjejvasan. FOTO: Vasaloppet.

Premiär för kransmasarnas eget hederspris i Tjejvasan

Traditionen med kranskullor i Vasaloppet är lika gammal som själva loppet, alltså från 1922, medan kransmasar har funnits sedan Tjejvasans premiär 1988. Sedan 1935 har de som tidigare varit kranskulla samlat ihop pengar till ett eget hederspris till segraren i Vasaloppet.
Nu när Tjejvasan firar 30 år så införs en likadan tradition bland kransmasarna.

Läs mer...
Dagens Industri blir ny mediapartner till Vasaloppet fram till Vasaloppets 100-årsjubileum 2022. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet och Dagens Industri inleder nytt samarbete

Dagens Industri blir ny mediepartner till Vasaloppet i ett samarbete som sträcker sig från och med januari 2018 till och med Vasaloppets 100-årsjubileum år 2022.
– DI blir en viktig aktör i vår mediepartnerfamilj och en betydelsefull kanal i arbetet att nå våra långsiktiga målsättningar och öka kännedomen om Vasaloppet, sommar som vinter, säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet.

Läs mer...
Tjejvasan 2017 lockade 8150 skidsugna tjejer att anmäla sig. I vinter genomförs Tjejvasan för trettionde gången. FOTO: Vasaloppet/Nisse Schmidt.

Upplevelsen i fokus när Tjejvasan firar 30 år

Från 1 550 deltagare 1988 till världens största skidlopp för kvinnor med årligen uppemot 10 000 deltagare på start i Oxberg. I år genomförs Tjejvasan för trettionde gången och det ska självklart firas!
Deltagarna under Tjejvasan 2018 kan räkna med en extra festlig upplevelse när de lördagen den 24 februari åker det klassiska tremilsloppet.

Läs mer...
Eric Saade och Jan Bylund kommer till Vasaloppets invigningskonsert 2018.

Eric Saade inviger Vasaloppets vintervecka 2018

Eric Saade uppträder vid invigningen av Vasaloppets vintervecka fredagen den 23 februari klockan 19.30. Invigningskonserten äger rum vid Vasaloppets målområde och bjuder på musik, underhållning, kröning och dessutom uppträdande av komikern Jan Bylund.
Den trettionde kransmasen Joakim Kullberg kommer att krönas under invigningen och Vasaloppets vd Eva-Lena Frick hälsar välkommen. Det är som vanligt fri entré till invigningen!

Läs mer...
Det är gott om snö i Vasaloppsarenan med drygt fem veckor kvar till starten av Vasaloppets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Gott om natursnö i Vasaloppsspåret just

Med fem veckor kvar till Vasaloppets vintervecka 2018 kan Vasaloppet konstatera att det finns gott om snö i Vasaloppsarenan och att skidspår är gjorda hela vägen från Sälen till Mora.
Inför varje helg dras spåren för den som vill ut och träna.

Läs mer...
Niklas Bergh och Erik Wickström snackar familjeliv och träning i 15:e avsnittet av podden Vasaloppet Lagom. FOTO: Vasaloppet Lagom.

Familjeliv och träning

I det 15:e avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom pratar Niklas Bergh och Erik Wickström om hur du som motionär kan tänka kring familjeliv och träning.

Läs mer...
Nu är 12 000 skidåkare anmälda till Stafettvasan 2018 - nytt rekord. FOTO: Vasaloppet/Ulf Palm.

Stafettvasan 2018 fulltecknad, större än någonsin

12 000 skidåkare är nu anmälda till Stafettvasan fredagen den 2 mars 2018, vilket gör det till världens största skidstafett och därtill Vasaloppets vinterveckas tredje största lopp. Bara Vasaloppet och Öppet Spår är större.
Stafettvasan har lag från samtliga 21 län anmälda även denna gång.

Läs mer...
Nära 25 miljoner går direkt tillbaka till idrotts- och föreningslivet från Vasaloppet från räkenskapsåret 2016/2017. FOTO: Vasaloppet.

25 miljoner tillbaka till idrotten från Vasaloppet

Efter styrelsernas årsmöten i slutet av november kan Vasaloppet konstatera att räkenskapsåret 2016/2017 blev ännu ett bra år med en omsättning på cirka 150 miljoner kronor där nära 25 miljoner går direkt tillbaka till idrotts- och föreningslivet.
Dessutom är det klart att Jonas Estéen ersätter tidigare ordförande Ulf Hållmarker i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Per Kempe ersätter Sven von Holst i Vasaloppets Marknads AB.

Läs mer...
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör