Annonsör
AnnonsörAnnonser
Team Exspirit fortsätter inte som långloppsteam. Så nu är frågan var åkarna hamnar nästa vinter? FOTO: Team Exspirit.

Team Exspirit fortsätter inte som långloppsteam. Så nu är frågan var åkarna hamnar nästa vinter? FOTO: Team Exspirit.

Ingen fortsättning för Team Exspirit

Långloppsteamet Team Exspirit meddelar i ett pressmeddelande att man inte fortsätter sin satsning i Visma Ski Classics.
Därmed kan vi nog förvänta oss att ett nytt långloppsteam under ett annat namn dyker upp snart. Eller var hamnar åkare som Seraina Boner, Morten Eide Pedersen, Jimmie Johnsson och Bill Impola annars?

Pressmeddelandet från Team Exspirit nämner inget om en fortsättning i annan skepnad annat än på detta lite kryptiska sätt från teamdirectorn Erik Nilsson:

”Vi har uppnått väldigt mycket men varje avslutat kapitel är början på något nytt.”

I vinter har teamet bestått av följande åkare: Anders Södergren, Annika Löfström, Bill Impola, Daniel Richardsson, Jimmie Johnsson, Morten Eide Pedersen, Tuva Toftdahl Staver och Seraina Boner.

Att Daniel Richardsson nu är tillbaka i landslaget med fokus på VM i Lahtis vet vi. Men var övriga åkare hamnar återstår att se. Seraina Boner var tvåa efter Britta Johansson Norgren i Ski Classics totalt i vinter. Morten Eide Pedersen och Daniel Richardsson var sexa och sjua i totalen.

Här är pressmeddelandet från Team Exspirit i sin helhet:
Team Exspirit har under de senaste sex åren utvecklat och präglat långloppstouren i längdskidor, Visma Ski Classics. Team Exspirit har kontinuerligt placerat sig i toppskiktet och aldrig varit sämre rankade än trea. Inklusive två totalsegrar på damsidan och individuella vinster och pallplatser både på dam- och herrsidan.

Inför nästa säsong väljer Team Exspirit att inte fortsätta sin satsning i Visma Ski Classics.

– Det har varit sex fantastiska år med teamet. Ett liv tillsammans både sommar som vinter i med och motgång, säger Erik Nilsson Team Director, Team Exspirit.
 
Under de senaste sex åren har teamet sett fantastiska platser och lärt känna många nya vänner i hela Europa. Tillsammans med en hängiven servicestab och supportrar har det varit en spännande resa.

– Utan stöttningen från åkare, ledare, vänner och partners hade den här resan aldrig varit möjlig. Vi har uppnått väldigt mycket men varje avslutat kapitel är början på något nytt, avslutar Erik Nilsson Team Director, Team Exspirit.

 


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör